Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΚυνήγιΝέος Πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ ο Θεόφιλος Μυλόπουλος: «Δίπλα στον κυνηγό και τους...

Νέος Πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ ο Θεόφιλος Μυλόπουλος: «Δίπλα στον κυνηγό και τους συλλόγους»

|

- Advertisement -

Νέος Πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ ο Θεόφιλος Μυλόπουλος

Δημοσίευμα της εφημερίδας Κυνηγετικά Νέα

Το μανιφέστο της νέας διοίκησης της ΚΟΜΑΘ:

Οι στόχοι της νέας διοίκησης της ΚΟΜΑΘ είναι η αναβάθμιση των συλλόγων και της θηροφυλακής, η στήριξη του έργου των επιστημονικών συνεργατών και το άνοιγμα προς τους πολίτες.

“Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε νόμιμο κυνηγό και σύλλογο και απέναντι σε κάθε αναιτιολόγητη απαγόρευση”, είναι η υπόσχεση, το… μανιφέστο, της νέας διοίκησης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης, δια στόματος του προέδρου της Θεόφιλου Μυλόπουλου.

Ο νέος πρόεδρος, μέσω των “Κ.Ν.”, καταθέτει το όραμά του στην προστασία και την προαγωγή της κυνηγετικής δραστηριότητας και των αξιών της, επικεντρώνοντας την στρατηγική του νέου διοικητικού συμβουλίου σε τέσσερις άξονες.

Άνοιγμα στους πολίτες επιθυμεί ο Νέος Πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ…
- Advertisement -

Οι στόχοι την νέας διοίκησης είναι η αναβάθμιση των συλλόγων και της θηροφυλακής, το έργο των επιστημονικών συνεργατών και το άνοιγμα προς τους πολίτες.
– “Θα στηρίξουμε τους συλλόγους μας τεχνολογικά και θα είμαστε στο πλευρό τους με τακτικές διαδικτυακές συναντήσεις, ώστε να επιλύουμε από κοινού τα προβλήματα που ανακύπτουν. Θα σταθούμε αρωγοί στις φιλοθηραματικές δράσεις τους, θα αξιολογούνται με συγκεκριμένο σύστημα τα οικονομικά αιτήματά τους και η ενημέρωση για τη χρηματοδότησή τους. Η προσπάθειά μας για να εντάξουμε τους συλλόγους σε Ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα θα είναι συνεχής, ενώ η ΚΟΜΑΘ θα έχει εκπροσώπηση στις Περιφέρειες και στα κατά τόπους Δασαρχεία”, δίνει το στίγμα της νέας πορείας ο κ. Μυλόπουλος.

Μεγάλο βάρος δίνει η νέα διοίκηση και στην Θηροφυλακή, την οποία επιθυμεί να εξελίξει και να την αναβαθμίσει.

– “Ως κυνηγετικές οργανώσεις διαθέτουμε το πλέον εκπαιδευμένο και σύγχρονο ευέλικτο σώμα Θηροφυλακής, το οποίο αναγνωρίζεται τόσο από τους κυνηγούς όσο και από την Πολιτεία ως η σημαντικότερη δομή προστασίας για την αειφόρο ανάπτυξη του θηραματικού μας πλούτου. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας και την ανανέωση του στόλου οχημάτων”, υπογραμμίζει ο κ. Θεόφιλος Μυλόπουλος.

Τεχνολογία αιχμής για τη θηροφυλακή

Στα σχέδια της Ομοσπονδίας είναι η τοποθέτηση σύγχρονων καταγραφικών συστημάτων στα οχήματά της, τόσο για την προστασία των θηροφυλάκων, όσο και των κυνηγών.
Επίσης, η προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού παρακολούθησης, η εποχική ενίσχυση σε περιοχές με έντονη κυνηγετική δραστηριότητα ή παραβατική συμπεριφορά και η εφαρμογή τρίμηνου προγράμματος εκπαίδευσης των θηροφυλάκων. Ως προς τα οχήματα, θα γίνει σταδιακή ανανέωσή τους και μείωση κατά 20% των δαπανών συντήρησης με νέες μεθόδους στην απόκτησή τους, αλλά και σε ανταλλακτικά, αναλώσιμα και καύσιμα. Ο νέος πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ, θεωρεί, ότι η επιστημονική της ομάδα είναι το σημαντικότερο… εργαλείο για την προώθηση των κυνηγετικών θέσεων.
– “Ενισχύουμε τους επιστημονικούς συνεργάτες μας και τους αξιοποιούμε για να χαράξουμε μαζί τη στρατηγική θήρας που απουσιάζει παντελώς από την ατζέντα των κυνηγετικών οργανώσεων. Θέλουμε να προωθήσουμε την απαραίτητη βεβαίωση φιλοθηραματικών δράσεων που θα εκδίδουν οι αναγνωρισμένοι σύλλογοι και αυτή πρέπει να αποτελέσει την ασπίδα και την ευκαιρία στην νέα πρόταση της κυβέρνησης για την ηλεκτρονική άδεια θήρας. Θα οργανώσουμε το πρότυπο εκπαίδευσης κυνηγών, προκειμένου η ηλεκτρονική άδεια να γίνει εργαλείο ανάπτυξης των συλλόγων και όχι αιτία κλεισίματός τους”, εξηγεί ο κ. Μυλόπουλος.

Φιλοθηραματικές δράσεις

Βαρύτητα δίνει η νέα διοίκηση σε στοχευμένες φιλοθηραματικές δράσεις ανά περιοχή, ώστε να δημιουργηθεί μία κοινή βάση δεδομένων με στοιχεία για ολόκληρη την Μακεδονία και Θράκη, η οποία θα αποτυπώνει ανάγλυφα τα αποτελέσματα των προσπαθειών των συλλόγων.
– “Έχουμε στόχο να εκσυγχρονίσουμε και το “Άρτεμις” σε ηλεκτρονική εφαρμογή, σε συνεργασία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και να εφαρμόσουμε νέα ερευνητικά προγράμματα (Λύκος, άρπαγες, κυνηγετική εξέλιξη), όπως επίσης να δομήσουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αειφόρο Κυνήγι” και να αγωνιστούμε για να υιοθετηθεί από τις κατά τόπους σχολικές περιφέρειες. Οι επιστημονικοί συνεργάτες θα υποστηρίξουν ακόμη τη συμμετοχή τόσο της ΚΟΜΑΘ όσο και των συλλόγων σε Ευρωπαϊκά προγράμματα για τη δημιουργία βασικών κυνηγετικών υποδομών ανά Περιφέρεια”, αναπτύσσει τις θέσεις της νέας διοίκησης ο κ. Μυλόπουλος.

“ Όχι” στις απαγορεύσεις υποστηρίζει ο νέος Πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ

Εξωστρέφεια, διεκδίκηση και άνοιγμα στους πολίτες είναι στην ατζέντα της πολιτικής που σκοπεύει να εφαρμόσει το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΜΑΘ.
– “Μέλημά μας είναι να αναδείξουμε το προφανές: ότι η κυνηγετική δραστηριότητα είναι άμεσα συνυφασμένη με διαχείριση και περιβάλλον. Δηλώνουμε χρήσιμοι, για τη φύση, πολίτες”, επισημαίνει ο κ. Μυλόπουλος, που διατρανώνει:
– “Λέμε “όχι” και μαχόμαστε δυναμικά για κάθε αναιτιολόγητη και απαράδεκτη απαγόρευση, προστατεύουμε τους συναδέλφους κυνηγούς που βάλλονται άδικα από τους φιλόζωους του διαδικτύου. Υπογραμμίζω με εμφατικό τρόπο, ότι οι πραγματικοί φιλόζωοι είμαστε εμείς οι κυνηγοί, που τα σκυλιά μας τα έχουμε σαν ισότιμα μέλη της οικογένειάς μας. Προστατεύουμε τη φύση που είναι το δεύτερο σπίτι μας.
Συμμετέχουμε στην Πολιτική Προστασία και είμαστε οι πρώτοι που τρέχουμε σε δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες, αναζητήσεις αγνοουμένων. Και θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στον συνάνθρωπό μας όπου έχει ανάγκη”.

Η πιο σύγχρονη Ομοσπονδία

Ο κ. Μυλόπουλος θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να αναδεικνύονται οι δράσεις των κυνηγών.
– “Στοχεύουμε να αναπτύξουμε δίαυλο επικοινωνίας με τον Τύπο (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο, τηλεόραση, ιστοσελίδες) και συνεργασία μέσω φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων με άλλους φορείς και πολίτες, ώστε να αναδεικνύουμε την ουσία του ρόλου μας και των δομών μας στην κοινωνία”, δίνει άλλη μία πτυχή της στρατηγικής που θα ακολουθήσει στο εξής η ΚΟΜΑΘ.

Και δεν διστάζει να βάλει τον πήχη πολύ ψηλά:

– “Ως νέα διοίκηση θέλουμε να είμαστε η πιο σύγχρονη και οργανωμένη κυνηγετική ομοσπονδία στην Ελλάδα, πάντα στο πλευρό των συλλόγων, η οποία διαθέτει την επιστημονική και διοικητική ικανότητα να προστατεύει και να προάγει την κυνηγετική δραστηριότητα και τις αξίες της.
Έχουμε σχέδιο, γνώση και θέληση. Δεν μας δεσμεύει απολύτως τίποτα, εκτός από το πάθος μας για το κυνήγι, εναρμονισμένο πάντα σε κανόνες και επιστημονική τεκμηρίωση”.

Τα μικρά… μυστικά του νέου προέδρου

Ο Θεόφιλος Μυλόπουλος, 51 ετών, κατάγεται από την Αριδαία Πέλλας. Εκεί, αποφοίτησε από το γενικό Λύκειο, πριν συνεχίσει τις σπουδές του ως ηλεκτρολόγος σε τεχνική σχολή της Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο εμπορίας ειδών θέρμανσης και τεχνικής υποστήριξης. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, ηλικίας 21 και 15 χρόνων, αντίστοιχα.
Την πρώτη του άδεια θήρας την έβγαλε σε ηλικία 18 ετών. Κυνηγάει με πάθος με τα αγαπημένα του σέττερ, ορτύκια ,μπεκάτσες και συμμετέχει επί δεκατρία χρόνια σε κυνήγι αγριόχοιρων με την παρέα του, από το Πλατανόρευμα Σερβίων Κοζάνης. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Στην ΚΟΜΑΘ, σε τέσσερις αρχαιρεσίες, ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.
Λατρεύει το βουνό, αλλά δεν αγνοεί και τη θάλασσα, αφού όταν σταματάει το κυνήγι, αφήνει το λειόκαννο και πιάνει το ψαροτούφεκο, αναζητώντας εκλεκτούς ουζομεζένες που είναι η…αδυναμία του!
“Κυνηγός” ήταν και νωρίτερα, μιας και η θέση του ήταν σέντερ φορ στον Εθνικό Αριδαίας, όπου έπαιξε ποδόσφαιρο από έφηβος. Με τις ντρίπλες και τον χαρακτήρα του, ήταν αγαπητός και στους αντιπάλους, ακόμη κι όταν έστελνε την μπάλα στα δίχτυα τους! Το γνωρίζω άλλωστε, από πρώτο χέρι, γιατί έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι στο γήπεδο στο τοπικό πρωτάθλημα.

Δείτε ΕΔΩ τα Πλάνα Συνδρομών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΜΑΘ: Ανακοίνωση για τον ανταγωνισμό των Κυνηγετικών Συλλόγων

ΚΟΜΑΘ: Ανακοίνωση για τον ανταγωνισμό των Κυνηγετικών Συλλόγων Η Κ.Ο.ΜΑ.Θ καλεί τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της να εφαρμόσουν τις αποφάσεις και τις πολιτικές των Γενικών Συνελεύσεων...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
29 ° C
30.7 °
26.4 °
50 %
1.3kmh
0 %
Σα
35 °
Κυ
34 °
Δε
33 °
Τρ
30 °
Τε
26 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ