spot_img
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΘηροφύλακες και κυνηγοί έσωσαν από πνιγμό 50 μικρά αγριογούρουνα! - Βίντεο

Θηροφύλακες και κυνηγοί έσωσαν από πνιγμό 50 μικρά αγριογούρουνα! – Βίντεο

|

Θηροφύλακες και κυνηγοί έσωσαν από πνιγμό 50 μικρά αγριογούρουνα!

Επιχείρηση σωτηρίας στη Λίμνη Πρεσπών

Περισσότερα από 50 μικρά αγριογούρουνα έσωσαν το περασμένο τριήμερο θηροφύλακες και κυνηγοί στην περιοχή των Πρεσπών.

Τα… «μωρά», βάρους μόλις δύο κιλών έπεσαν κατά λάθος στα τσιμεντένια κανάλια και αδυνατούσαν να βγουν από αυτά. Ευτυχώς, έγιναν αντιληπτά από κυνηγούς της περιοχής και θηροφύλακες της περιοχής, οι οποίοι και επενέβησαν.

Η επιχείρηση σωτηρίας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, αφού οι χοιρομητέρες που δεν εγκατέλειπαν τα μικρά τους, ήταν επιθετικές και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού των διασωστών.

Στην προσπάθεια πήραν μέρος οι θηροφύλακες Φλώρινας, Γιώργος Βάσσου και Αμυνταίου, Παντελής Ζιούρης, συνεπικουρούμενοι από ντόπιους κυνηγούς, ενώ υπήρξε συνδρομή και στελεχών του Φορέα Διαχείρισης Πρεσπών.

Θηροφύλακες και κυνηγοί έσωσαν από πνιγμό 50 μικρά αγριογούρουνα!

Μέσα σε ένα τριήμερο οι θηροφύλακες και οι κυνηγοί απεγκλώβισαν περισσότερα από 50 μικρά αγριογούρουνα. Παράλληλα, τοποθέτησαν και αυτοσχέδιες ξύλινες γέφυρες, ενώ έβγαλαν και μπάρες από τα κανάλια, ώστε τα μικρά να έχουν διέξοδο διαφυγής.

Προκειμένου να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο ανάλογα περιστατικά, οι θηροφύλακες με κυνηγούς κάνουν αυτό το διάστημα περιπολίες στα επίμαχα σημεία, όπου σημειώνονται τέτοιου είδους ατυχήματα.

«Δώσαμε μάχη, αλλά τα καταφέραμε! Σώσαμε περισσότερα από 50 μικρά. Είναι ακόμη …μωρά, γύρω στα δύο κιλά. Οι μητέρες ήταν επικίνδυνες και επιθετικές. Ευτυχώς, γλιτώσαμε τα μικρά και τα αφήσαμε να τις ακολουθήσουν. Μας βοήθησαν πολύ οι κυνηγοί της περιοχής, ενώ ανταποκρίθηκαν και στελέχη του φορέα διαχείρισης, στην έκκλησή μας για βοήθεια, Θα συνεχίσουμε τις περιπολίες μας και τις επόμενες ημέρες», αναφέρει στο Kynigesia.gr, ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας, Γιώργος Βάσσου.

Απαντώντας, σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης, Γιάννης Φραγγίδης, από την πλευρά του τόνισε:

«Κι αυτό ήταν ένα από τα πολλά περιστατικά, όπου έχει αποδειχτεί σωτήρια η παρέμβαση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, για την άγρια ζωή. Οι περιπολίες της είναι σημαντικές και στην περίοδο εκτός της θηρευτικής περιόδου. Τα μικρά αυτά αγριογούρουνα, γλίτωσαν από βέβαιο θάνατο. Θα πνιγόντουσαν μέσα στα κανάλια. Οι θηροφύλακές μας είναι προστάτες της φύσης και της άγριας ζωής, με τις περιπολίες τους νυχθημερόν συνδράμουν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση και των δασικών πυρκαγιών, αλλά και παράνομης υλοτομίας και συλλογής βοτάνων από τα βουνά μας και βέβαια της λαθροθηρίας».

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστροφή στις «δραμιάρες» για τα αγριογούρουνα ζητάει Γαλλική Κυνηγετική Ομοσπονδία

Επιστροφή στις «δραμιάρες» για τα αγριογούρουνα ζητάει Γαλλική Κυνηγετική Ομοσπονδία «Τα σφαιρίδια θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνα από μια σφαίρα» - Την επιστροφή τους ζητά η Κυνηγετική...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ