spot_img
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓαλλία: Γυναίκα φέρεται να δέχθηκε επίθεση από λύκο

Γαλλία: Γυναίκα φέρεται να δέχθηκε επίθεση από λύκο

|

Γαλλία: Γυναίκα φέρεται να δέχθηκε επίθεση από λύκο

Το Σάββατο 27 Απριλίου μπορεί να σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής στο δεύτερο κεφάλαιο της ιστορίας του λύκου στη Γαλλία, με την ίσως πρώτη επίθεση σε άνθρωπο εδώ και 140 χρόνια

Η Καμέλια, μια 40χρονη γυναίκα που ζει στο Λαβόιν, έβγαζε βόλτα τον σκύλο της όχι μακριά από το σπίτι της το Σάββατο το βράδυ γύρω στις 11.30 μ.μ. Σε μια σχετικά απομονωμένη περιοχή κοντά σε ένα ξυλουργείο, δέχτηκε ξαφνικά επίθεση από ζώο που φαινόταν να είναι λύκος. Η επίθεση έχει χαρακτηριστεί ως «πιθανή» από το δίκτυο European Predation Map (EPM), σύμφωνα με το γαλλικό μέσο chassepassion.

Ακολουθεί η δήλωση του θύματος το οποίο κατέληξε στο νοσοκομείο λόγω των σοβαρών δαγκωμάτων που υπέστη:

“Μου επιτέθηκε το βράδυ του Σαββάτου γύρω στις 11.30 μ.μ. Δεν υπήρχε κανένας θόρυβος που να με ανησυχεί, ούτε γάβγισμα, μόνο ένα μικρό κλαδί που έσπασε. Μόλις που πρόλαβα να γυρίσω όταν το ζώο όρμησε πάνω μου. Ανάλυση των δαγκωμάτων: Ελαφρύ δάγκωμα στο λαιμό. Δύο δαγκώματα στον αριστερό ώμο. Δύο δαγκώματα στον αριστερό δικέφαλο. Πολλαπλά δαγκώματα στο δεξί χέρι και στον δεξιό καρπό. Η αστυνομία και το OFB ενημερώθηκαν την Κυριακή. Δεν έφτασαν μέχρι τη Δευτέρα 29 Απριλίου».

Στη σελίδα στο Facebook ενός εκπροσώπου της EBM, του Bruno Lecomte, αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν την επίθεση και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι οι πράκτορες του OFB (Γαλλικό Γραφείο Βιοποικιλότητας) δεν έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο όταν επισκέφτηκαν το θύμα, περισσότερες από 48 ώρες μετά την επίθεση.

«Αυτή η καθυστέρηση των 2 ημερών είναι προφανώς τεράστια, αλλά αυτό που τράβηξε επίσης την προσοχή της Καμέλια ήταν το γεγονός ότι οι αξιωματικοί δεν ήταν πρόθυμοι να εξετάσουν προσεκτικότερα τα τραύματά της ή να μαζέψουν τα ρούχα που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την ταυτοποίηση με εξέταση DNA».

Είναι δύσκολο να πει κανείς θα υπάρξει συνέχεια σε αυτή την υπόθεση, καθώς μόνο απτά στοιχεία μπορούν να ενοχοποιήσουν τον λύκο υπέρ ενός σκύλου, για παράδειγμα… αρκεί να είσαι πρόθυμος να κάνεις ό,τι είναι απαραίτητο!

Με πληροφορίες από Chassepassion

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λαμία: Λύκος επιτέθηκε σε πρόβατα κοντά στα σπίτια μέρα μεσημέρι – Δείτε Φωτογραφίες

Λαμία: Λύκος επιτέθηκε σε πρόβατα κοντά στα σπίτια Μετά τα αγριογούρουνα και τα ζαρκάδια, ένα ακόμη άγριο ζώο φτάνει στον αστικό ιστό… Απρόσμενη επίθεση από λύκο,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ