spot_img
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΙσπανία: Αγριογούρουνο προκάλεσε θανατηφόρο ατύχημα με δύο νεκρούς 18χρονους

Ισπανία: Αγριογούρουνο προκάλεσε θανατηφόρο ατύχημα με δύο νεκρούς 18χρονους

Ένα αγριογούρουνο προκάλεσε ένα τραγικό τροχαίο στο Λούγκο της Ισπανίας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων

|

Ισπανία: Αγριογούρουνο προκάλεσε θανατηφόρο ατύχημα με δύο νεκρούς 18χρονους

Ένα αγριογούρουνο προκάλεσε τραγικό τροχαίο στο Λούγκο της Ισπανίας και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων

Τρεις επιβαίνοντες του αυτοκινήτου που τράκαρε μετά τα μεσάνυχτα στην Chantada (Lugo), δύο εκ των οποίων πέθαναν, φορούσαν ζώνες ασφαλείας . Επιπλέον, ο οδηγός δεν τραυματίστηκε στο ατύχημα και βγήκε αρνητικός στο αλκοτέστ, σύμφωνα με ισπανικά μέσα.

Το συμβάν σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στον αυτοκινητόδρομο Ν-540, στο χιλιόμετρο 53, στον δήμο Χαντάδας. Σύμφωνα με την μαρτυρία του οδηγού και την επιβεβαίωση της αστυνομίας, το αυτοκίνητο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο που διέσχιζε τον δρόμο και κατέληξε να συγκρουστεί με το προστατευτικό κιγκλίδωμα, όπου καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ισπανία: Αγριογούρουνο προκάλεσε θανατηφόρο ατύχημα με δύο νεκρούς 18χρονους
Η κατάσταση του οχήματος από την πρόσκρουση στη μπάρα ασφαλείας

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν τους δύο νεκρούς, που βρίσκονταν στη θέση του συνοδηγού και στο πίσω κάθισμα αντίστοιχα. Η παρουσία ενός ζώου στο δρόμο αντιστοιχεί, κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία, περισσότερα από τα μισά τροχαία ατυχήματα στο Λούγκο της Ισπανίας.

Από το 2014, έχουν σημειωθεί έξι θάνατοι (υπολογίζοντας τους δύο νέους που πέθαναν στην Chantada) σε τροχαία δυστυχήματα με την παρουσία ζώου στους δρόμους του Λούγκο.

Αγωνίζονταν σε ποδοσφαιρική ομάδα

Οι τρεις νεαροί αγωνίζονταν στην ποδοσφαιρική ομάδα νέων της Sociedad Deportiva Chantada και επέστρεφαν από τουρνουά. Διήμερο πένθος θα κηρύξει το Δημοτικό Συμβούλιο της Chantada (Lugo) για τους δύο 18χρονους που έχασαν τη ζωή τους.

Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες και οι δημοτικές δραστηριότητες θα ανασταλούν. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι «απόλυτα διαθέσιμο» στις οικογένειες.

Ο οδηγός, υπέστη ψυχολογικό σοκ και ενημερώθηκαν οι ειδικοί ψυχολόγοι της Ομάδας Ψυχολογικής Παρέμβασης σε Καταστροφές ή Έκτακτα Περιστατικά (GIPCE).

Αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα από ζώα

Τα τελευταία πέντε χρόνια, τα ατυχήματα που προκαλούνται από την παρουσία ζώων στους δρόμους έχουν αυξηθεί κατά 92% στην Ισπανία.

Το έτος 2022 έκλεισε με τα χειρότερα στοιχεία για ατυχήματα αυτού του τύπου, σχεδόν διπλασιάζοντας τα νούμερα για το 2018. Τα ατυχήματα έχουν προκληθεί κυρίως από αγριογούρουνα και έτσι είναι τα πιο επικίνδυνα ζώα και που αντιπροσωπεύουν το 45% των ατυχημάτων. Ακολουθούμενα από το ζαρκάδι που αντιπροσωπεύει το 23%, και οι σκύλοι με 15%. Τα ζώα αυτά αποτελούν το 84,5% των ατυχημάτων, ενώ ο υπόλοιπος αριθμός αντιστοιχεί σε πρόβατα και βοοειδή.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισπανία: Αγριογούρουνο επιτέθηκε και τραυμάτισε ποδηλάτη – Διάσωση με ελικόπτερο

Ισπανία: Αγριογούρουνο επιτέθηκε και τραυμάτισε ποδηλάτη - Διάσωση με ελικόπτερο Ο ποδηλάτης ήταν αναίσθητος αφού συγκρούστηκε με το ζώο και μεταφέρθηκε επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ