spot_img
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑρκούδα «παίρνει στο κυνήγι» τον φύλακα ενός ζωολογικού κήπου - Βίντεο

Αρκούδα «παίρνει στο κυνήγι» τον φύλακα ενός ζωολογικού κήπου – Βίντεο

Νέα πλάνα παρακολούθησης αποκάλυψαν τώρα τη στιγμή που ένας φύλακας του ζωολογικού κήπου γλίτωσε ελάχιστα τον θάνατο

|

Αρκούδα «παίρνει στο κυνήγι» τον φύλακα ενός ζωολογικού κήπου

Ο ζωολογικός κήπος του Σαν Φρανσίσκο κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος στην Αμερική μετά από μια σειρά περιστατικών ασφαλείας – συμπεριλαμβανομένου ενός φύλακα ζωολογικού κήπου που κυνηγήθηκε από μια αρκούδα γκρίζλι.

Μια έρευνα από την San Francisco Chronicle  έχει αποκαλύψει πολλά σοβαρά περιστατικά όπου η ασφάλεια των εργαζομένων και η καλή διαβίωση των ζώων έχουν τεθεί σε κίνδυνο στο οικόπεδο 100 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της πόλης στη νοτιοδυτική γωνία της πόλης.

Ο ζωολογικός κήπος, ο οποίος λαμβάνει 4 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από χρήματα φορολογουμένων, έγινε πρωτοσέλιδο για πρώτη φορά πριν από μια δεκαετία, όταν ένας επισκέπτης σκοτώθηκε τραγικά από μια δραπέτη τίγρη την ημέρα των Χριστουγέννων  το 2007. Ακολούθησε ο θάνατος ενός μωρού γορίλα το 2014.

Αρκούδα γκρίζλι κυνηγά έναν φύλακα

Νέα πλάνα παρακολούθησης αποκάλυψαν τώρα τη στιγμή που ένας φύλακας του ζωολογικού κήπου γλίτωσε ελάχιστα τον θάνατο, όταν τον κυνήγησε γύρω από ένα περίβολο μια αρκούδα γκρίζλι τον περασμένο Μάιο.

Υπήρξε επίσης ο πρόσφατος αδιευκρίνιστος θάνατος ενός νεαρού πιγκουίνου που χτυπήθηκε θανάσιμα από μια πόρτα “γκιλοτίνα” – προσθέτοντας το τίμημα στο ηθικό του ζωολογικού κήπου.

ζωολογικός κήπος
Ο ζωολογικός κήπος του Σαν Φρανσίσκο έχει κερδίσει ενδεχομένως τον τίτλο του «πιο επικίνδυνου ζωολογικού κήπου της Αμερικής» μετά από μια σειρά πρόσφατων περιστατικών, όπως ένας φύλακας του ζωολογικού κήπου που κυνηγήθηκε από την απελευθερωμένη αρκούδα γκρίζλι και ένας επισκέπτης που δολοφονήθηκε από μια τίγρη που δραπέτευσε.

Το βίντεο απαθανάτισε το τρομακτικό περιστατικό όπου ένας φύλακας γλίτωσε ελάχιστα από μιας αρκούδα γκρίζλι τον περασμένο Μάιο – το οποίο κατά κάποιο τρόπο παρέμενε ανύπαρκτο μέχρι τώρα στα μέσα ενημέρωσης.

Ο φύλακας του ζωολογικού κήπου βρέθηκε να τρέπεται σε φυγή από μια τεράστια αρκούδα γκρίζλι που ονομαζόταν Κιόνα, μετά από παράβλεψη στην ασφάλιση του άντρου της που της επέτρεψε να περιπλανηθεί ελεύθερα.

Η κατάσταση έχει οδηγήσει πολλούς εργαζόμενους να παραιτηθούν ή να λένε ότι «έχασαν την πίστη τους στη διαχείριση» του 95χρονου ιδρύματος.

Υπήρξε μείωση 19 τοις εκατό στον αριθμό των φυλάκων του ζωολογικού κήπου και του λοιπού προσωπικού των συνδικάτων μεταξύ 2019 και τέλη του 2023, σύμφωνα με την έκθεση.

Η ανησυχητική τάση έχει αφήσει τους εναπομείναντες φύλακες ζωολογικού κήπου – οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι να φροντίζουν περισσότερα από 2.000 ζώα – με το τρομακτικό έργο να επιβλέπουν ακόμη περισσότερα εκθέματα, εγείροντας σημαντικές ανησυχίες για τη δημόσια ασφάλεια και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ωστόσο, το συμβούλιο του ζωολογικού κήπου απέρριψε τα πρόσφατα περιστατικά ως «που βασίζονται σε ξεπερασμένες ή απλώς αναληθή πληροφορίες» και «ομοιόμορφα απαράδεκτα και αβάσιμα».

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών – Βίντεο

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών Μανιασμένες αναζητώντας μέλι, οι αρκούδες προκαλούν ζημιές αξίας χιλιάδων ευρώ σε μια σειρά επιδρομών σε μελισσοκομεία...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ