spot_img
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑρκούδα επιτίθεται σε φορτηγό και σπάει το παρμπρίζ στην Ιαπωνία - Βίντεο

Αρκούδα επιτίθεται σε φορτηγό και σπάει το παρμπρίζ στην Ιαπωνία – Βίντεο

|

Αρκούδα επιτίθεται σε φορτηγό και σπάει το παρμπρίζ στην Ιαπωνία

Η τρομακτική στιγμή που μια αρκούδα επιτίθεται σε ένα φορτηγό και ραγίζει το παρμπρίζ κατά τη διάρκεια μιας βίαιας επίθεσης στην Ιαπωνία

Δραματικά πλάνα από το Χοκάιντο της Ιαπωνίας, όπου η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα από την κάμερα του ταμπλό με μια αρκούδα να επιτίθεται σε φορτηγό που κινούνταν μέσα σε ένα δάσος.

Όπως αναφέρει το Japan News, ότι δύο ντόπιοι βρίσκονταν μέσα στο φορτηγό στο δρόμο τους για να αναζητήσουν τροφή άγριων χόρτων όταν η αρκούδα επιτέθηκε στο όχημα. Ευτυχώς και οι δύο επιβάτες δεν τραυματίστηκαν, αλλά η αρκούδα κατέστρεψε τους υαλοκαθαριστήρες και έσπασε το παρμπρίζ

Το βίντεο, που καταγράφηκε σε κάμερα ταμπλό, δείχνει ένα φορτηγό να κινείται σε χωματόδρομο σε ένα δάσος στο Χοκάιντο, στη βόρεια Ιαπωνία, όταν μια αρκούδα εμφανίστηκε από ένα άνοιγμα στο δάσος και κατευθύνθηκε προς τον οδηγό. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η αρκούδα διένυσε μια απόσταση περίπου δέκα μέτρων και όρμησε στο παρμπρίζ.

Κατά την επίθεση, η αρκούδα λύγισε τον υαλοκαθαριστήρα του παρμπρίζ πριν επιτεθεί ξανά και σπάσει το τζάμι με ένα δυνατό κτύπημα. Βλέποντας ένα άνοιγμα, ο οδηγός με έναν ελγιμό απομακρύνθηκε από την αρκούδα πατώντας το γκάζι.

Ο Τζέφρι Χώλ, ειδικός λέκτορας Ιαπωνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών Kanda, ο οποίος έχει ερευνήσει κοινωνικά ζητήματα στη χώρα ανέφερε ότι το οδυνηρό βίντεο της κάμερας είναι μόνο μία από τις εκατοντάδες επιθέσεις αρκούδας που καταγράφηκαν πρόσφατα στην Ιαπωνία καθώς τα ζώα ανακτούν ερημωμένες περιοχές στη χώρα.

Το βίντεο έγινε γρήγορα viral στην Ιαπωνία και έχει προβληθεί περίπου 20,4 εκατομμύρια φορές και έλαβε περισσότερα από 154.000 likes στο X.

Ο εμπειρογνώμονας Χωλ πρόσθεσε επίσης: «Κανονικά οι κυνηγοί θα κρατούσαν υπό έλεγχο τους πληθυσμούς των αρκούδων, αλλά οι νεότερες γενιές Ιαπώνων έχουν μετακομίσει σε πόλεις και πολλοί κυνηγοί είναι πλέον ηλικιωμένοι. Οι πολύ αυστηροί νόμοι περί πυροβόλων όπλων της Ιαπωνίας αποτελούν σημαντικό εμπόδιο για κάθε νέο που μπορεί να δεχτεί ενδιαφέρον για το κυνήγι. Για δεκαετίες οι Ιάπωνες πεζοπόροι που πηγαίνουν στα βουνά έχουν προειδοποιηθεί να κουβαλούν σφυρίχτρες ή σπρέι αρκούδας για να απομακρύνουν τις αρκούδες, αλλά τώρα αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση όπου οι αρκούδες και άλλα άγρια ​​ζώα περιφέρονται πιο συχνά στις πόλεις. Οι επιθέσεις αρκούδων αντιμετωπίζονται ως σοβαρές. Τα smartphones και οι action κάμερες έχουν καταγράψει επιθέσεις που διαφορετικά θα είχαν αναφερθεί μόνο στα έντυπα μέσα ενημέρωσης.

Υπήρξε αύξηση των επιθέσεων αρκούδων στην Ιαπωνία
Υπήρξε αύξηση των επιθέσεων αρκούδων στην Ιαπωνία

Σύστημα τεχνητής Νοημοσύνης

Η Ιαπωνία πρόκειται να δοκιμάσει ένα σύστημα προειδοποίησης αρκούδας ΑΙ (τεχνητή νοημοσύνη) μετά από έναν αριθμό ρεκόρ επιθέσεων σε ανθρώπους τον περασμένο χρόνο.

Ένα πιλοτικό σύστημα στη νομαρχία Τογιάμα, στην κεντρική Ιαπωνία, θα παρακολουθεί ζωντανές λήψεις από κυβερνητικές, δημοτικές και ιδιωτικές κάμερες ασφαλείας για να εντοπίζει αρκούδες που κινούνται σε περιοχές κοντά σε ανθρώπους και να στέλνει άμεσες προειδοποιήσεις στις αρμόδιες τοπικές αρχές, την αστυνομία και τους κυνηγούς. Η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την παρακολούθηση των προτύπων κίνησης των αρκούδων και θα προσπαθήσει να προβλέψει τη μελλοντική τους θέση.

Εάν το σύστημα έχει επιτυχία, θα επεκταθεί και σε άλλα μέρη της χώρας με σημαντικούς πληθυσμούς αρκούδων.

Υπήρξαν 219 θύματα και έξι θάνατοι από επιθέσεις αρκούδων σε 19 νομούς κατά τη διάρκεια του έτους έως τον Μάρτιο, τα υψηλότερα στοιχεία που καταγράφηκαν από τότε που έγιναν διαθέσιμα σε εθνικό επίπεδο.

Οι παράγοντες των επιθέσεων

Η ασταθής συγκομιδή των βασικών τροφών των αρκούδων, καθώς και η ερήμωση των αγροτικών περιοχών, έχουν αναφερθεί ως παράγοντες για την αύξηση των συναντήσεων με τα ζώα. Η σταθερή μείωση του αριθμού των παιδιών στις επαρχιακές πόλεις και τα χωριά, των οποίων η πιο θορυβώδης συμπεριφορά βοηθάει στο να κρατηθούν οι αρκούδες μακριά, πιστεύεται από τους ειδικούς ότι είναι ένας άλλος παράγοντας.

Ένα άλλο σύστημα επιτήρησης με τεχνητή νοημοσύνη δοκιμάζεται στην πόλη Hanamaki στο βορειοανατολικό νομό Iwate, με 30 κάμερες εγκατεστημένες κατά μήκος των ποταμών που τρέχουν από τα κοντινά βουνά προς την πόλη.

Οι αρκούδες εντοπίζονται συχνά κατά μήκος των ποταμών και οι ειδοποιήσεις αποστέλλονται σε ένα σταθμό παρακολούθησης και στους κατοίκους της περιοχής.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρήστος Σώκος – Θηραματολόγος: “Πού το περίεργο να πέρασε η αρκούδα από τα Βασιλικά και τώρα να βρίσκεται 70 χιλιόμετρα μακριά;”

Τι λέει ο θηραματολόγος για τα ίχνη αρκούδας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης; Την επιστημονική του άποψη κατέθεσε ο θηραματολόγος Χρήστος Σώκος στην ιστοσελίδα της Δασικής Υπηρεσίας,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ