spot_img
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝαπαυκτία: Αγριογούρουνα εγκλωβίζονται ανάμεσα από αυτοκίνητα - Βίντεο

Ναπαυκτία: Αγριογούρουνα εγκλωβίζονται ανάμεσα από αυτοκίνητα – Βίντεο

|

Ναπαυκτία: Αγριογούρουνα εγκλωβίζονται ανάμεσα από αυτοκίνητα

Οι αγριόχοιροι στην Ελλάδα υπό την μεγάλη αύξηση του πληθυσμού και την μετατόπισή τους προς αστικά περιβάλλοντα είναι ένα φαινόμενο που διογκώνεται.

Η αύξηση της νυχτερινής δραστηριότητας των οπληφόρων ειδών και συγκεκριμένα των αγριογούρουνων στους δρόμους αποτελεί υψηλό κίνδυνο για την πρόκληση ατυχημάτων. Δεκάδες είναι τα τροχαία που καταγράφονται κάθε χρόνο σε συγκρούσεις μεταξύ οχημάτων και αγριόχοιρων.

Η κάμερα του Nafpaktianews κατέγραψε τις νυχτερινές ώρες δύο αγριογούρουνα να έχουν βρεθεί ανάμεσα σε αυτοκίνητα που κινούνταν στο δρόμο.

Στις εικόνες τα ζώα φαίνονται ξαφνιασμένα από την διέλευση των οχημάτων και αναζητούν έξοδο διαφυγής. Τρομαγμένα από τα φώτα και τους ήχους τρέχουν και χτυπούν πάνω στη περίφραξη που βρίσκεται στην άκρη του δρόμου.

Ο οδηγός που κινείται στη μία λωρίδα κυκλοφορίας έχει ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό του και καταγράφει τη σκηνή. Ωστόσο και οι άλλοι διερχόμενοι οδηγοί από την αντίθετη κατεύθυνση ελαττώνουν ταχύτητα καθώς βλέπουν τα ζώα να κινούνται πανικόβλητα μέσα στο δρόμο. Αναγκάζονται να σταματήσουν τα οχήματά τους για να αποφύγουν τη σύγκρουση!

Τελικά, μετά από λίγο τα αγριογούρουνα καταφέρνουν να βρουν ανοιχτό πεδίο για να εξαφανιστούν στην ύπαιθρο.

Δείτε το βίντεο:

Σε φυσικές και μη διαταραγμένες συνθήκες, το αγριογούρουνο μπορεί να δραστηριοποιείται τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, με εναλλασσόμενες περιόδους δραστηριότητας και ανάπαυσης.

Όλο και περισσότεροι αγριόχοιροι έρχονται σε επαφή με τους δρόμους από ό,τι στο παρελθόν. Ως εκ τούτου, έχει δημιουργηθεί περισσότερη γνώση γύρω από αυτό το ζήτημα και έχουν σχεδιαστεί στρατηγικές για τον μετριασμό του κινδύνου.

Με εξαίρεση το κυνήγι και την άμεση μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων ως διαφαίνεται άλλες ενέργειες μετριασμού του προβλήματος λειτουργούν επιβραδυντικά και πολλές φορές ατελέσφορα.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήπειρος: Αγριογούρουνα σε αυλές σπιτιών

Ήπειρος: Αγριογούρουνα σε αυλές σπιτιών! Δεν είναι κάτι καινούργιο ή ασυνήθιστο. Τα περισσότερα χωριά της Ηπείρου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται κοντά σε πόλεις, έχουν την...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ