spot_img
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚυνήγιΆνθρωποι και ΤόποιΗ έννοια του σύγχρονου κυνηγού: Διέσωσε μπεκάτσα που βρήκε εγκλωβισμένη σε δίχτυ...

Η έννοια του σύγχρονου κυνηγού: Διέσωσε μπεκάτσα που βρήκε εγκλωβισμένη σε δίχτυ – Βίντεο

|

Η έννοια του σύγχρονου κυνηγού: Διέσωσε μπεκάτσα που βρήκε εγκλωβισμένη σε δίχτυ

Ο κώδικας δεοντολογίας των κυνηγών στη πράξη

Οι κυνηγοί σε μια εποχή που ο άνθρωπος απομακρυσμένος από τη φύση έχει διαμορφώσει στρεβλές αντιλήψεις, αποδεικνύουν συχνά ότι δεν είναι…ελέφαντες.

Οι άνθρωποι της υπαίθρου που έχουν άμεση σχέση με αυτό που τρώνε, είτε κυνηγούν το δικό τους θήραμα είτε μαζεύουν μανιτάρια, έχουν μια ιδιαίτερη εκτίμηση για το φαγητό τους και είναι πιο πιθανό να ενεργήσουν ως διαχειριστές αυτού του πόρου.

Στις εικόνες του βίντεο αναδύεται ο ηθικός κώδικας των κυνηγών και καταρρίπτει στη πράξη διάφορα αφηγήματα των πολέμιων του κυνηγίου

Ο κυνηγός, Νίκος Παπαβλασόπουλος, από το νησί των Φαιάκων (Κέρκυρα) εντοπίζει μια μπεκάτσα εγκλωβισμένη σε ένα δίχτυ. Και ο σωστός κυνηγός που έχει μάθει να ανταγωνίζεται το θήραμα υπό όρους, σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί ως εξολοθρευτής του πόρου που άμεσα τον ενδιαφέρει.

Ο Νίκος Παπαβλασόπουλος άμεσα στρέφεται στη διάσωση κα την απελευθέρωση της «βασίλισσας» ευελπιστώντας κάποια στιγμή να την ανταγωνιστεί στα ίσα με τους σκύλους του στο πεδίο. Εκεί όπου και πάλι θα της δίνεται η δυνατότητα διαφυγής, σε αντίθεση με τα εκτρεφόμενα ζώα που υπόκεινται σε έναν αναπόφευκτο θάνατο.

Το πουλί εκεί που θα βίωνε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο, μπλεγμένο στα δίχτυα, στρέφεται προς την ελευθερία από τα χέρια ενός πραγματικού κυνηγού που διδάσκει κυνηγετικό ήθος!

Δείτε το βίντεο:

+

Οι μπεκάτσες έχουν έρθει να βάλουν φωτιά στα όνειρα και τις ελπίδες μας και ένα μαγευτικό χειμωνιάτικο ταξίδι ξεκινά στα βουνά και τους κάμπους, «για τα μάτια τους μόνο»…

 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα έρευνα: η πλανόδια αναπαραγωγή της αμερικανικής μπεκάτσας

Αμερικανική μπεκάτσα: Νέα έρευνα για την αναπαραγωγή της Αυτό που γνωρίζουμε έως τώρα είναι ότι τα μεταναστευτικά πουλιά μετακινούνται ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ