spot_img
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπιθέσεις λύκων σε σκύλους: Η πρωτοβουλία της Λιγουρίας για αποζημίωση

Επιθέσεις λύκων σε σκύλους: Η πρωτοβουλία της Λιγουρίας για αποζημίωση

|

Επιθέσεις λύκων σε σκύλους: Η πρωτοβουλία της Λιγουρίας για αποζημίωση

Ιταλία: Το περιφερειακό συμβούλιο της Λιγουρίας δεσμεύει το συμβούλιο να αυξήσει τα κεφάλαια με τα οποία θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες σκύλων που πέφτουν θύματα επιθέσεων λύκων

Δεν είναι η πιο πληγείσα περιοχή, αλλά η Λιγουρία αποφάσισε ωστόσο να παρέμβει τουλάχιστον για να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες σκύλων -αλλά και γενικότερα κατοικίδιων ζώων- που έπεσαν θύματα επιθέσεων από λύκους και άλλα άγρια ζώα.

Εγκεκριμένη με είκοσι έξι (26) ψήφους υπέρ και τρεις αποχές (λίστα προέδρου Ferruccio Sansa), η ημερήσια διάταξη 860 που παρουσίασε ο δημοτικός σύμβουλος της Λέγκας Sandro Garibaldi δεσμεύει το συμβούλιο του Toti να αυξήσει, «συμβατά με τις πιστώσεις του προϋπολογισμού», τα κονδύλια που προορίζονται για αποζημιώσεις.

Η παρακολούθηση των επιθέσεων των λύκων σε σκύλους, όχι μόνο σε κυνηγετικά σκυλιά, γίνεται από το Συντονιστικό Κυνηγετικό Σώμα Federcaccia, το οποίο τις τελευταίες ημέρες δημοσίευσε την πρώτη του έκθεση.

Η Federcaccia παρουσίασε την πρώτη έκθεση για επιθέσεις λύκων σε κυνηγετικά σκυλιά και όχι μόνο

Οι περισσότερες από τις αναφορές προέρχονταν από την Emilia Romagna (46%) και την Τοσκάνη (22,5%) , την Πάρμα (21,1%), την Piacenza (16,7%) και τη Φλωρεντία (12,2%) τις επαρχίες που επλήγησαν περισσότερο: από την πρώτη έκθεση που εκπόνησε Συντονιστικό Κυνηγετικό Σώμα Federcaccia, η οποία από την αρχή του έργου έχει καταγράψει περίπου 400 επιθέσεις λύκων σε σκύλους, προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία, που δείχνουν ότι το φαινόμενο της αρπαγής (όχι μόνο κυνηγετικών σκύλων αλλά και κατοικίδιων και κηδεμόνων) επεκτείνεται.

Θανατηφόρες σε περισσότερα από τα δύο τρίτα των περιπτώσεων (69,7%)

Οι επιθέσεις καταγράφηκαν κυρίως το πρωί (60,7%) σε εύκρατο κλίμα (68,5%) και σε υψόμετρο μεταξύ 500 και 1.000 μέτρων. Ο λύκος δεν περιορίζεται στην επίθεση σε σκύλους σε δασώδεις περιοχές (52,8%) ή στο κυνήγι (55,1%), αλλά και στα αστικά κέντρα. Σχεδόν στις μισές περιπτώσεις (49,4%) υπεύθυνοι ήταν οι λύκοι σε αγέλες. Η Federcaccia αναφέρει επίσης ότι αν λάβουμε υπόψη τις ράτσες, οι πιο επηρεασμένες είναι τα ιταλικά κυνηγόσκυλα. Ωστόσο, δεν υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση ανάλογα με την ηλικία του σκύλου.

Παρουσιάζοντας την έκθεση ο Massimo Buconi, εθνικός πρόεδρος της Federcaccia , διευκρίνισε ότι οι κυνηγοί δεν ενδιαφέρονται για το αν ο λύκος μπορεί να κυνηγηθεί. Ωστόσο, είναι απαραίτητο «τα θεσμικά όργανα [να λάβουν σοβαρά υπόψη τη διαχείρισή του] και να αντιμετωπίσουν τις συγκρούσεις που μπορεί να προκαλέσει η παρουσία του» , βρίσκοντας μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας του είδους και της προστασίας των σκύλων και των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κυνήγι λύκων ενισχύουν οι κυνηγοί δίπλα στους θηροφύλακες στην Ελβετία

Το κυνήγι λύκων ενισχύουν οι κυνηγοί δίπλα στους θηροφύλακες στην Ελβετία Στο μέλλον, οι κυνηγοί στο καντόνι Glarus θα πρέπει να υποστηρίξουν τους θηροφύλακες στη...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ