spot_img
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤριχωτάΑγριογούρουνοΕύβοια: Αγριογούρουνο επιτέθηκε και τραυμάτισε κυνηγό - Η περιοχή απαιτεί προσοχή!

Εύβοια: Αγριογούρουνο επιτέθηκε και τραυμάτισε κυνηγό – Η περιοχή απαιτεί προσοχή!

|

Εύβοια: Αγριογούρουνο επιτέθηκε και τραυμάτισε κυνηγό – Η περιοχή απαιτεί προσοχή!

Μάστιγα ο υπερπληθυσμός των αγριογούρουνων στην Εύβοια- Σε ποια περιοχή πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί οι κυνηγοί

Τα χειρότερα απέφυγε ένας κυνηγός στην ορεινή Κάρυστο στην Εύβοια, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από ένα μεγαλόσωμο αγριογούρουνο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί -ευτυχώς- ελαφρά στο πόδι και στο δεξί του χέρι.

Καθώς ο υπερπληθυσμός αγριογούρουνων ταλαιπωρεί εδώ και καιρό την Εύβοια περιστατικό με τραυματισμό κυνηγού σημειώθηκε στην Κάρυστο.

Ο άνδρας δέχθηκε την επίθεση του μεγάλου ζώου ξαφνικά έχοντας μεταβεί σε δασώδες σημείο στο βουνό για να κυνηγήσει θηράματα.

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά και φέρει μόνο αμυχές και χτυπήματα στο πόδι και στο δεξί του χέρι.

Το βουνό της Καρύστου αποτελεί διαχρονικά σημείο που προτιμάται από κυνηγούς ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για όποιον επιλέξει τελικά να κυνηγήσει εκεί καθώς υπάρχει πλήθος κοπαδιών αγριογούρουνων.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η Εύβοια είναι περιοχή με υψηλό βαθμό υβριδίων των αγριόχοιρων συνεπάγοντας αυξημένο βαθμό επιθετικότητας.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κυνηγός, μιλώντας στο evima.gr παρουσιάζουν ιδιαίτερη επιθετικότητα και διόλου σπάνια οι ντόπιοι τα έχουν εντοπίσει σε χαμηλότερα σημεία, εντός του κατοικημένου ιστού.

«Στο παρά πέντε», υπενθυμίζεται πάντως πως γλίτωσε τα χειρότερα, τις προηγούμενες ημέρες, και κυνηγός στην περιοχή του Αγίου στη βόρεια Εύβοια που αυτοτραυματίσθηκε με το όπλο του.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών – Βίντεο

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών Μανιασμένες αναζητώντας μέλι, οι αρκούδες προκαλούν ζημιές αξίας χιλιάδων ευρώ σε μια σειρά επιδρομών σε μελισσοκομεία...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ