spot_img
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΛαθραλιείς με 4.000 αχινούς στα «δίχτυα» των λιμενικών

Λαθραλιείς με 4.000 αχινούς στα «δίχτυα» των λιμενικών

|

Λαθραλιείς με 4.000 αχινούς στα «δίχτυα» των λιμενικών

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων

Τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, 5/12/2023, στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων για τη καταπολέμηση της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας, εντοπίστηκαν από στελέχη του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ένας 36χρονος και ένας 63χρονος εντός Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφους στη περιοχή «ΓΛΥΣΤΡΑ», να έχουν αλιεύσει από κοινού τέσσερις χιλιάδες τεμάχια ζώντων αχινών.

Ο 36χρονος και ο 63χρονος είχαν αλιεύσει τους αχινούς με ελεύθερη κατάδυση και με το αλιευτικό εργαλείο «ΧΕΡΑ», καταδυόμενοι από το σκάφος στις θαλάσσιες περιοχές ΚΟΡΩΝΙΕΣ-ΣΙΟΥΡ, όρμου Λάρυμνας, υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο των τριάντα ατόμων ανά ημέρα, ανά ερασιτεχνικό σκάφος, κατά παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 65/14 (ΦΕΚ 108/Α’/2014).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και στη συνέχεια επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

 Πηγή: e-nautilia.gr

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγριογούρουνο βούτηξε στην θάλασσα για να «γλιτώσει» από τους θηροφύλακες! – Βίντεο

Αγριογούρουνο βούτηξε στην θάλασσα για να γλιτώσει από τους θηροφύλακες που το καταδίωκαν! Ένα απολύτως σουρεαλιστικό σκηνικό εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στην Χαλκίδα. Ένα μικρό...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ