spot_img
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλβετία: Θηροφύλακας σκότωσε λύκο που είχε κατασπαράξει 17 πρόβατα - Η θανάτωση...

Ελβετία: Θηροφύλακας σκότωσε λύκο που είχε κατασπαράξει 17 πρόβατα – Η θανάτωση εγκρίθηκε από τις αρχές

|

Ελβετία: Θηροφύλακας σκότωσε λύκο που είχε κατασπαράξει 17 πρόβατα – Η θανάτωση εγκρίθηκε από τις αρχές

Έναν μοναχικό λύκο σκότωσε χθες, 12/07/2023, ο θηροφύλακας του καντονιού Βαλέ στην περιοχή Μπριγκ της Ελβετίας.  Η θανάτωση είχε εγκριθεί σύμφωνα με το πρόσφατα αναθεωρημένο διάταγμα για το κυνήγι και την προστασία των άγριων θηλαστικών και πτηνών (OCP).

Η επιχείρηση έγινε εντός της εγκεκριμένης περιμέτρου. Το πράσινο φως είχε δοθεί στις 6 Ιουλίου από τον Fredrric Favre, πολιτειακό σύμβουλο και επικεφαλής του τμήματος θεσμών, ασφάλειας και αθλητισμού του Valais.

Ο λύκος που πυροβολήθηκε είχε επιτεθεί σε κοπάδι προβάτων που δεν μπορούσε να προστατευτεί, σκοτώνοντας 17 από αυτά. Σύμφωνα με την αναθεώρηση του OCP που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου και δεδομένων των συνθηκών, η θανάτωση του αρπακτικού πραγματοποιήθηκε σε πλήρη συμμόρφωση με το νόμο.

Μια δεύτερη άδεια εκτέλεσης για έναν μοναχικό λύκο στην περιοχή Goms, που εκδόθηκε στις 3 Ιουλίου, δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί. Στους θηροφύλακες δόθηκε προθεσμία 60 ημερών για να προχωρήσουν στη θανάτωση του λύκου, οπότε έχουν ακόμη αρκετές εβδομάδες μπροστά τους.

Λύκος που κατασπάραξε 7 βοοειδή στο στόχαστρο των Ελβετών

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κυνήγι λύκων ενισχύουν οι κυνηγοί δίπλα στους θηροφύλακες στην Ελβετία

Το κυνήγι λύκων ενισχύουν οι κυνηγοί δίπλα στους θηροφύλακες στην Ελβετία Στο μέλλον, οι κυνηγοί στο καντόνι Glarus θα πρέπει να υποστηρίξουν τους θηροφύλακες στη...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ