spot_img
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑς αναλάβει κάποιος την ευθύνη...

Ας αναλάβει κάποιος την ευθύνη…

|

Ας αναλάβει κάποιος την ευθύνη…

Υποκριτές και ευθυνόφοβοι

Καλείτε σήμερα τους κυνηγούς να συμμετέχουν στον περιορισμό της αύξησης των αγριόχοιρων, ενώ είχατε όλο το χρόνο να λάβετε σοβαρά μέτρα διαχείρισης. Το ίδιο πράττετε διαχρονικά όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Επηρεασμένοι από ιδεοληψίες και ανθρώπους που ωρύονταν για τα «καημένα» τα αγριογούρουνα, οδηγηθήκατε σε λάθος αποφάσεις, με αποτέλεσμα σήμερα να βιώνουμε καταστάσεις πολύ δύσκολα διαχειρίσιμες.

Άραγε θα παραδεχτεί κάποιος τα λάθη για την μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του προβλήματος με τους αγριόχοιρους;

Το πλοίο έβαζε νερά από παντού και τώρα οι κυνηγοί είναι συνεργάτες και συμμαχητές… Ο τρόπος αντιμετώπισής τους όμως επί σειρά ετών δεν ήταν καλός. Για ακόμα μια φορά, η συμπεριφορά των κυβερνώντων δεν αλλάζει. Προσπαθούν να μεταφέρουν την ευθύνη στους κυνηγούς, ισχυριζόμενοι πως δεν συμμετέχουν.

Γιατί δεν καλούν όλους εκείνους που αντιδρούσαν σε κάθε διαχειριστικό μέτρο για λόγους ιδεοληψίας, να δώσουν λύσεις; Οι κυνηγοί είναι εδώ και πάντα θα είναι. Το ότι είναι η φωνή της λογικής είναι κάτι γνωστό, άσχετα με το γεγονός ότι κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Τα όποια σοβαρά επιστημονικά στοιχεία κρατούν στα χέρια τους προέρχονται από μελέτες που έχουν πληρώσει από την τσέπη τους οι ίδιοι οι κυνηγοί.

Η ευθύνη για όλα αυτά δεν είναι σημερινή ούτε χθεσινή. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια και η μυρωδιά της δεν είναι κομματική. Είναι ευθύνη της πολιτείας και όλων αυτών που διαχειρίζονται τέτοια θέματα.

Διαχείριση με συναισθηματισμούς δεν γίνεται. Σε ποια άλλη χώρα (ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο) συμβαίνει κάτι ανάλογο; Φτάνει πια με την υποκρισία και την ανευθυνότητα.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θηροφύλακες και κυνηγοί έσωσαν από πνιγμό 50 μικρά αγριογούρουνα! – Βίντεο

Θηροφύλακες και κυνηγοί έσωσαν από πνιγμό 50 μικρά αγριογούρουνα! Επιχείρηση σωτηρίας στη Λίμνη Πρεσπών Περισσότερα από 50 μικρά αγριογούρουνα έσωσαν το περασμένο τριήμερο θηροφύλακες και κυνηγοί...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ