spot_img
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο πρώτο… αίμα από λύκους σε γουρουνόσκυλο στην Φουρνά Ευρυτανίας!

Το πρώτο… αίμα από λύκους σε γουρουνόσκυλο στην Φουρνά Ευρυτανίας!

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το περασμένο Σάββατο...

|

Λύκοι έφαγαν γουρουνόσκυλο στην Φουρνά Ευρυτανίας!

  • Γουρουνόσκυλο έπεσε σε ενέδρα λύκων, οι οποίοι τον κατακρεούργησαν, κατά τη διάρκεια κυνηγίου αγριόχοιρων στην Φουρνά Ευρυτανίας.

Αυτή είναι η πρώτη φονική επίθεση που έχει καταγραφεί στην περιοχή σε κυνηγόσκυλο, γεγονός που έχει προκαλέσει την ανησυχία των κυνηγών.

«Είναι το πρώτο περιστατικό επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο στα μέρη μας. Δεν γνωρίζω αν έχουν σημειωθεί κι άλλες σε τσομπανόσκυλα», αναφέρει στην ιστοσελίδα μας, ο Δημήτρης Κυρίτσης.

Πρόκειται για ένα αρσενικό γουρουνόσκυλο που ανήκε στον Χαράλαμπο Τσιότα, ο οποίος το περασμένο Σάββατο κυνηγούσαν με την παρέα του αγριογούρουνα.

«Το σκυλί καταδίωκε ένα καπρί και ξαφνικά χάθηκε. Ο Χαράλαμπος το αναζήτησε και τελικά το βρήκε το απόγευμα φαγωμένο από λύκους. Σε κείνη την περιοχή είναι μια αγέλη από έξι-με επτά άτομα», εξηγεί ο κ. Κυρίτσης.

Λύκοι έφαγαν γουρουνόσκυλο στην Φουρνά Ευρυτανίας
Λύκοι έφαγαν γουρουνόσκυλο στην Φουρνά Ευρυτανίας – Άλλος ένα σκύλος έρμαιο των ορέξεων των αγριμιών…

Ο ίδιος επισημαίνει ότι στην περιοχή οι λύκοι έχουν αυξηθεί πληθυσμιακά τα τελευταία δύο χρόνια. «Τους συναντάμε συχνά και όπως πάμε θα μπουν και στα χωριά μας. Ως τώρα, ακολουθούσαν τα αγριογούρουνα και τα ζαρκάδια, όπως διαπιστώναμε από τα κουφάρια που βρίσκαμε. Αυτό το περιστατικό με το γουρουνόσκυλο ήταν το πρώτο στα μέρη μας, τουλάχιστον με αποδείξεις (φωτογραφίες). Δυστυχώς, φοβόμαστε ότι τώρα που λύκοι γεύτηκαν σκυλίσιο κρέας θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες φονικές επιθέσεις», καταλήγει ο κ. Κυρίτσης.


  • Η Φουρνά είναι ιστορικός οικισμός της Στερεάς Ελλάδας στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.

Βρίσκεται στα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Απέχει περίπου 40 χλμ. Β.-ΒΑ. από το Καρπενήσι. Είναι κτισμένη στη δυτική πλαγιά του λόφου του προφήτη Ηλία, κοντά στις πηγές του ποταμού Φουρνιώτικου, σε υψόμετρο 840 μέτρων, δίπλα σε ελατόδασος. Η γύρω περιοχή διαθέτει πλούσια χλωρίδα και πανίδα για αυτό έχει χαρακτηριστεί ως 4η Εδαφική Περιφέρεια (τέταρτη δηλαδή σε έκταση και σημασία δασική έκταση) πανελληνίως. Είναι ιδιαίτερα εύφορη και παράγει πολλά προϊόντα όπως κάστανα, καρύδια, φασόλια και ελατίσιο μέλι.

Στην αρχαιότητα, στην περιοχή κατοικούσε ο λαός των Δολόπων ενώ η σημερινή περιοχή των Αγράφων αποτελούσε την αρχαία Δολοπία. Βασιλιάς της ήταν ο Πηλέας, ο πατέρας του Αχιλλέα. Θεμέλια αρχαίου τείχους που ανακαλύφθηκαν στην κορυφή του λόφου του προφήτη Ηλία, ακριβώς επάνω από τη Φουρνά, αποδίδονται σε κάποια αρχαία πόλη ή κέντρο, πιθανόν στην Κτιμένη, ιδρυτής της οποίας θεωρείται ο ήρωας Κτίμενος.

Πηγή: Βικιπαίδεια

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρυτανία: Απωθητικά περιλαίμια στα αιγοπρόβατα για τους λύκους – Ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα

Ευρυτανία: Απωθητικά περιλαίμια στα αιγοπρόβατα για τους λύκους - Ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα Περίπου 200 περιλαίμια αναμένεται να τοποθετηθούν σε αιγοπρόβατα, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ