spot_img
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΡυθμιστική: Τα χρονικά όρια στενεύουν…

Ρυθμιστική: Τα χρονικά όρια στενεύουν…

|

Ρυθμιστική: Τα χρονικά όρια στενεύουν…

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 25/6/2023. Σε δηλώσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για έναν επιπλέον κύκλο εκλογών, στην περίπτωση που το κόμμα του δεν συγκεντρώσει το επιθυμητό ποσοστό αυτοδυναμίας.

Παράλληλα, λίγες ημέρες απέμειναν και για την έκδοση της ετήσιας ρυθμιστικής απόφασης για το κυνήγι. Το πιθανότερο σενάριο, είναι η νέα απόφαση να υπογραφεί από την υπηρεσιακή κυβέρνηση μέχρι την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την ανάληψη καθηκόντων από την κυβέρνηση που θα προκύψει.

Αν ισχύσει το σενάριο αυτό, τότε η ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι θα είναι πανομοιότυπη με την περσινή. Τα στοιχεία και οι μελέτες υπάρχουν, καθώς και ό,τι κρίνεται απαραίτητο με βάση τις Ευρωπαϊκές οδηγίες. Στην περίπτωση που προκύψουν και τρίτες εκλογές, τότε σίγουρα η ρυθμιστική θα υπογραφεί από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Στο χρονικό διάστημα μεταξύ της διεξαγωγής των εκλογών στις 25/6/2023 και του εύλογου χρόνου για τον διορισμό πολιτικών προϊσταμένων στα υπουργεία και ανάληψης καθηκόντων από αυτούς, μάλλον δεν είναι δυνατόν η ρυθμιστική απόφαση να φέρει την υπογραφή του νέου υπουργού ή υφυπουργού που θα έχει στις αρμοδιότητές του και την θήρα.

Τα σενάρια για το ποιος θα αναλάβει τη θήρα στο υπουργείο περιβάλλοντος όλο και πληθαίνουν, με επικρατέστερο το ενδεχόμενο να είναι γυναίκα που προέρχεται από τον στενό κύκλο του προέδρου της ΝΔ και ασχολείται με θέματα περιβάλλοντος. Επί του παρόντος, όλα αυτά αποτελούν σενάρια και θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση.

Τα χρονικά περιθώρια για την έκδοση της ρυθμιστικής απόφασης για το κυνήγι στενεύουν. Όλα δείχνουν, ότι δεν θα υπάρξει θέμα γιατί δεν έχουν προκύψει νέα δεδομένα. Από την άλλη πλευρά, η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της επικρατείας μετά την προσφυγή αντικυνηγών εναντίον της ρυθμιστικής για το κυνήγι, ενισχύει ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν αλλαγές. Αυτό που μένει να δούμε είναι ποιος θα αναλάβει τη θήρα…

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΦΕΚ της Ρυθμιστικής Απόφασης για το κυνήγι 2023-2024

Το ΦΕΚ της ρυθμιστικής απόφασης για το κυνήγι 2023-24 Μετά από μια άνευ προηγουμένου καθυστέρηση δημοσιεύτηκε ΦΕΚ η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Θ....
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ