spot_img
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΡουμανία: Η στιγμή που αρκούδα επιτίθεται σε άνδρα - Συγκλονιστικό βίντεο!

Ρουμανία: Η στιγμή που αρκούδα επιτίθεται σε άνδρα – Συγκλονιστικό βίντεο!

Συνεχίζει να «ματώνει» η Ρουμανία από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των αρκούδων

|

Ρουμανία: Η στιγμή που αρκούδα επιτίθεται σε άνδρα – Συγκλονιστικό βίντεο!

Συναγερμός σήμανε στην ρουμάνικη κοινότητα Poiana Teiului το πρωινό του Σαββάτου όταν μια αρκούδα επιτέθηκε σε ένα άτομο 

Συνεχίζει να «ματώνει» η Ρουμανία από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των αρκούδων. Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το Σάββατο το πρωί, 5/8/2023, γύρω στις 7, στο χωριό Savinesti της Ρουμανίας, της κοινότητας Poiana Teiului, στην επαρχία Neamt. Μια αρκούδα επιτέθηκε σε ένα άτομο, προκαλώντας πανικό και ανησυχία στην κοινότητα.

Το συμβάν καταγγέλθηκε από κατοίκους της περιοχής και επενέβη άμεσα η Επιθεώρηση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (ISU) του Neamt. Στο πλαίσιο της αποστολής έκτακτης ανάγκης στην κοινότητα Poiana Teiului, το πλήρωμα της Κινητής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης, Αναζωογόνησης και Διάσωσης (SMURD) έσπευσε και έσωσε τη ζωή του άντρα που δέχονταν επίθεση από εξαγριωμένο ζώο.

Ο άντρας για αρκετά δευτερόλεπτα παλεύει με χέρια και πόδια να ξεφύγει από τα νύχια και τα δόντια του θηρίου. Η αρκούδα τον δαγκώνει και τον σωριάζει στο έδαφος αρκετές φορές. Η επέμβαση του πληρώματος Έκτακτης Ανάγκης που έφτασε στο σημείο, με την παρουσία του σώζει τελευταία στιγμή τη ζωή του κτηνοτρόφου.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που δημοσίευσε το AJVPS Neamt:

Τυχερός μέσα στην ατυχία του

Μέσα στην ατυχία του κτηνοτρόφου, αξίζει να επισημανθεί ότι για καλή του τύχη, η αρκούδα δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλου μεγέθους. Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για εκείνον.

Στη συνέχεια, το πλήρωμα της SMURD παρείχε στο άτομο που δέχθηκε την επίθεση ιατρική περίθαλψη και ξεκίνησε την επείγουσα μεταφορά του θύματος στο νοσοκομείο της πόλης Targu Neamț, για εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια και περαιτέρω έρευνες.

Προληπτικά μέτρα 

Ως προληπτικό μέτρο και για να ενημερώσει τους πολίτες της κοινότητας σχετικά με την κατάσταση κινδύνου, η ISU Neamt έστειλε μήνυμα RO-ALERT σε όλους τους κατοίκους της περιοχής. Αυτό είχε σκοπό να προειδοποιήσει την κοινότητα για την παρουσία της αρκούδας και να παράσχει οδηγίες σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται σε τέτοιες καταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο καιρό στην περιοχή αυτή εμφανίζονται πολύ συχνά αρκούδες και ξεσκίζουν οικόσιτα ζώα. Ως εκ τούτου, τέτοιες συναντήσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και απρόβλεπτες. Οι τοπικές αρχές επιμένουν στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας που απαιτούνται σε τέτοιες καταστάσεις για την αποφυγή ανεπιθύμητων περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητο οι πολίτες να αποφεύγουν να πλησιάζουν τα άγρια ζώα.  Να μην τα ταΐζουν και να αναφέρουν άμεσα τέτοια περιστατικά στον αριθμό έκτακτης ανάγκης, ώστε να εξασφαλίζεται η γρήγορη και επαγγελματική επέμβαση από εξειδικευμένα συνεργεία.

Η τραγική κατάσταση στο χωριό Savinesti υπενθύμισε στην κοινότητα τη σημασία της τήρησης των προληπτικών μέτρων και των προειδοποιήσεων που εκδίδουν οι αρχές στο πλαίσιο των συναντήσεων με άγρια ζώα. Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και οι τοπικές αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση και να παρέχουν υποστήριξη στην πληγείσα κοινότητα.

Δείτε επίσης:

Αρκούδα επιτέθηκε σε βοσκό στη Ρουμανία: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση – Σκληρές εικόνες

 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών – Βίντεο

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών Μανιασμένες αναζητώντας μέλι, οι αρκούδες προκαλούν ζημιές αξίας χιλιάδων ευρώ σε μια σειρά επιδρομών σε μελισσοκομεία...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ