spot_img
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑρκούδα επιτέθηκε σε βοσκό στη Ρουμανία: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση - Σκληρές...

Αρκούδα επιτέθηκε σε βοσκό στη Ρουμανία: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση – Σκληρές εικόνες

|

Αρκούδα επιτέθηκε σε βοσκό στη Ρουμανία – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένας βοσκός, τραυματισμένος από αρκούδα που επιτέθηκε στην Κοβάσνα της Ρουμανίας

Η παρουσία αρκούδων, γίνεται όλο και πιο συχνή και επικίνδυνη στη Τρανσυλβανία της Ρουμανίας. Αυτή τη φορά, το θύμα ήταν ένας 60χρονος βοσκός που τραυματίστηκε σοβαρά κοντά στην κοινότητα Belin, στην κομητεία Covasna, από μια αρκούδα που επιτέθηκε στην περιοχή.

Αρκούδα επιτέθηκε σε βοσκό στη Ρουμανία: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 31 Ιουλίου, γύρω στις 20:00 και ο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αφού έχασε πολύ αίμα. Ο αντιδήμαρχος της κοινότητας, Ferencz Zoltan, εξήγησε ότι το εν λόγω ζώο είχε επιτεθεί στο παρελθόν στο ίδιο μέρος.

«Πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 60. Είχε τραύματα στην πλάτη και τα άνω άκρα, τα χέρια και ένα τραύμα στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε από το πλήρωμά μας με έναν γιατρό στο UPU Sfântu Gheorghe», δήλωσε ο Cristian Cimpoi, διευθυντής της υπηρεσίας ασθενοφόρων της κομητείας Κοβάσνα.

Οι κάτοικοι του χωριού Belin, στην κομητεία Covasna, ζουν μέσα στον τρόμο αφού η ίδια αρκούδα φέρεται να επιτέθηκε δύο φορές στο ίδιο μέρος. Στόχος του ζώου, που το προηγούμενο βράδυ περιφέρονταν γύρω από το κοπάδι των προβάτων, ήταν ένας 60χρονος βοσκός που μετά βίας γλίτωσε τη ζωή του. Τώρα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο και πρόκειται να πάρει εξιτήριο σε λίγες μέρες. Οι αρχές λαμβάνουν υπόψη, ως έσχατη λύση, τον πυροβολισμό της αρκούδας, ανέφερε το covasnamedia.ro.

Ο εν ενεργεία αντιδήμαρχος του δήμου Belin, Ferencz Zoltan, είναι σίγουρος ότι το βίαιο ζώο είναι η ίδια αρκούδα που προκάλεσε προβλήματα στο παρελθόν στην ίδια περιοχή.

«Αυτή τη στιγμή συγκεντρώθηκε η επιτροπή για την υπόθεση αυτή. Πρόκειται για την ίδια αρκούδα που επιτέθηκε πριν από ενάμιση, δύο μήνες στο ίδιο μέρος. Επιτέθηκε σε έναν βοσκό, επιτέθηκε στο κεφάλι του. Ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό, αλλά ο άνθρωπος έχασε πολύ αίμα. Είναι κοντά στην κοινότητα, 200-250 μέτρα από το σημείο της επίθεσης. Θα κάνουμε και πάλι έρευνα, θα προσπαθήσουμε να τη ναρκώσουμε, μόνο ως τελευταία επιλογή θα προβούμε σε πυροβολισμό για θανάτωση«, δήλωσε ο Ferencz Zoltán το βράδυ της Δευτέρας, περίπου μιάμιση ώρα μετά την επίθεση.

Μετά την προηγούμενη επίθεση, το άγριο ζώο κυνηγήθηκε μακριά, αλλά φαίνεται να κυκλοφορεί ξανά ελεύθερο και να προκαλεί προβλήματα κοντά στο Μπέλιν.

Με πληροφορίες από Agrointelligence – AGROINTEL.RO 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα αρπάζει πρόβατο από μαντρί – Βίντεο

Αρκούδα αρπάζει πρόβατο από μαντρί Αρκούδα εισβάλλει στην αυλή ενός σπιτιού σε χωριό της Ρουμανίας - Τα πρόβατα προσπαθούν να προστατεύσουν τα αρνιά τους από...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ