spot_img
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠερίεργα ΝέαΔιάσωση αρκούδας: Το κεφάλι της είχε παγιδευτεί σε πλαστικό βαρέλι

Διάσωση αρκούδας: Το κεφάλι της είχε παγιδευτεί σε πλαστικό βαρέλι

|

Διάσωση αρκούδας: Το κεφάλι της είχε παγιδευτεί σε πλαστικό βαρέλι

Εξειδικευμένο προσωπικό της περιφερειακής κυβέρνησης της Castilla y Leοn στην Ισπανία κατάφερε να σώσει τη ζωή μιας καφέ αρκούδας, η οποία είχε το κεφάλι της παγιδευμένο σε ένα πλαστικό βαρέλι.

Το συμβάν σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης, 13 Σεπτεμβρίου, στην πόλη Anllares del Sil, που ανήκει στον δήμο Páramo del Sil (León).

Όπως αναφέρθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος, γύρω στις 8:45 π.μ. ένας κάτοικος της περιοχής ήταν αυτός που βρήκε αυτό το ζώο βάρους σχεδόν 100 κιλών και τους ειδοποίησε. Το ζώο είχε το κεφάλι του κολλημένο σε ένα πλαστικό βαρέλι που εμπόδιζε την όρασή του και τη δυνατότητα να φάει, γεγονός που δυσκόλευε την επιβίωσή του.

Επιπλέον, η ομάδα βρήκε την ευκαιρία να τοποθετήσει ένα κολάρο γεωεντοπισμού και έτσι να κρατήσει το ζώο υπό έλεγχο. Αυτή τη στιγμή η αρκούδα βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Διάσωση αρκούδας - Το κεφάλι της είχε παγιδευτεί σε πλαστικό βαρέλι
H αρκούδα αναισθητοποιήθηκε μετά την παρέμβαση για την αφαίρεση του δοχείου.

Γνώριμα περιστατικά

Αυτά τα γεγονότα δεν είναι σπάνια. Οι αρκούδες συχνά σφηνώνουν το κεφάλι τους στα στόμια αντικειμένων όπως δοχεία ή μεγάλα βάζα. Η αναζήτηση τροφής ή και η περιέργεια τους οδηγεί στο να καταλήξουν σε περιπτώσεις όπως έχουμε δει ή με τον ίδιο τρόπο που συνέβη σε μια άλλη αρκούδα:

Διάσωση αρκούδας που είχε σφηνώσει το κεφάλι της σε δοχείο

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα ρήμαξε μελίσσια κοντά στην Ελασσόνα

Αρκούδα ρήμαξε μελίσσια κοντά στην Ελασσόνα Νέο περιστατικό με καταστροφές σε τέσσερα μελίσσια από αρκούδα, η οποία όπως φαίνεται αναζητούσε τροφή, καταγράφεται στην περιοχή της...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ