spot_img
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠερίεργα ΝέαΥβρίδιο σκύλου-αλεπούς εντοπίστηκε στη Βραζιλία ,το πρώτο παγκοσμίως - Βίντεο

Υβρίδιο σκύλου-αλεπούς εντοπίστηκε στη Βραζιλία ,το πρώτο παγκοσμίως – Βίντεο

Το 2021 το ζώο χτυπήθηκε από αμάξι και οι κτηνίατροι που ανέλαβαν την περίθαλψή του αδυνατούσαν να καταλάβουν αν επρόκειτο για σκύλο ή αλεπού

|

Υβρίδιο σκύλου-αλεπούς εντοπίστηκε στη Βραζιλία – Το πρώτο παγκοσμίως

Το πρώτο επιβεβαιωμένο υβρίδιο σκύλου και αλεπούς στον κόσμο εντοπίστηκε στην άγρια φύση της Βραζιλίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζώο χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην περιοχή Βακάρια το 2021 και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο για περίθαλψη. Ωστόσο, το ιατρικό προσωπικό που ανέλαβε τη φροντίδα του ζώου δεν μπορούσε να καταλάβει αν επρόκειτο για αλεπού ή σκύλο.

Τα ασυνήθιστα φυσικά χαρακτηριστικά του ζώου, συμπεριλαμβανομένων κάποιων χαρακτηριστικών που έμοιαζαν με σκύλο και κάποιων που έμοιαζαν με αλεπού, προκάλεσαν το ενδιαφέρον επιστημόνων από τοπικά πανεπιστήμια που στη συνέχεια ανέλυσαν τα γονίδιά του.

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη αποκάλυψε ότι η μητέρα του ζώου ήταν μια αλεπού pampas και ο πατέρας ένας οικόσιτος σκύλος άγνωστης ράτσας. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση αναπαραγωγής μετά από ζευγάρωμα αλεπούς και σκύλου.

Το υβρίδιο έχει μεσαίο μέγεθος σκύλου, μεγάλα, μυτερά αυτιά, μακρύ ρύγχος με κατάμαυρη μύτη, διογκωμένα καστανά μάτια και ένα πυκνό, μαυροκαφέ τρίχωμα με κηλίδες λευκού και γκρι.

Το ζώο όχι μόνο μοιάζει τόσο με σκύλο όσο και με αλεπού αλλά συμπεριφερόταν και με έναν παράξενο τρόπο που έμοιαζε και με τα δύο ζώα, ανέφεραν.

Αρνιόταν την τροφή και έτρωγε ζωντανά τρωκτικά, γαύγιζε σαν σκύλος αλλά είχε ένα παχύ, σκούρο τρίχωμα παρόμοιο με της αλεπούς. Επίσης, αρχικά ήταν επιφυλακτικό απέναντι στους ανθρώπους αλλά με την πάροδο του χρόνου αισθάνθηκε πιο άνετα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Telegraph (@telegraph)

Με πληροφορίες από Telegraph

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί οι σκύλοι τρώνε χόρτα;

Γιατί οι σκύλοι τρώνε χόρτα; Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου θα συναντήσει τον σκύλο του να τρώει χόρτα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του Αυτό συμβαίνει επειδή το...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ