spot_img
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠερί νόμου «Άργους»

Περί νόμου «Άργους»

|

Περί νόμου «Άργους»

Οκτώ τροποποιήσεις έχει δεχθεί μέχρι τώρα ο νόμος για τα ζώα συντροφιάς

Σε ότι αφορά τα κυνηγόσκυλα, υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες για την πλήρη εφαρμογή του και ειδικά η διαδικασία ολοκλήρωσης της τράπεζας γενετικής ταυτοποίησης.

Τα κυνηγόσκυλα έχουν ενταχθεί στην κατηγορία των ζώων εργασίας αλλά δεν τυγχάνουν των εξαιρέσεων που προβλέπονται για τα υπόλοιπα σκυλιά εργασίας, όπως της αστυνομίας κ.λπ. Η τελευταία απόφαση του αρμόδιου υπουργού, διευκρινίζει, ότι για την εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία η τράπεζα συλλογής γενετικού υλικού.

Οι αντιδράσεις εξακολουθούν να είναι έντονες από την πλευρά των κυνηγών, οι οποίοι βιώνουν την αδικία στο… πετσί τους. Οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι να ενταχθούν τα κυνηγόσκυλα στις εξαιρέσεις που προβλέπει ο νόμος για τα υπόλοιπα σκυλιά εργασίας. Μια δεύτερη, είναι να υπάρχει κλιμακωτή χρέωση για την γενετική ταυτοποίηση, ανάλογα με τον αριθμό των σκύλων που έχει στην κατοχή του ο κυνηγός.

Σε ότι αφορά την πρώτη πρόταση, σε περίπτωση που γίνει δεκτή, αυτό που άμεσα θα πρέπει να δρομολογηθεί, είναι η διευκρίνηση ή ο τρόπος κατά τον οποίο τα σκυλιά θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην κατηγορία των κυνηγετικών. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μπορεί ο κάθε ένας να «βαφτίσει» τον σκύλο του κυνηγετικό και να διεκδικεί με τον τρόπο αυτό… τις εξαιρέσεις.

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι ενδεχομένως να μπορούσαν να αναλάβουν αυτή τη διαδικασία πιστοποίησης των κυνηγόσκυλων. Το σίγουρο είναι ότι τρόπος θα βρεθεί και όλα αυτά που χρειάζεται να γίνουν θα γίνουν, με την προϋπόθεση, ότι το αρμόδιο υπουργείο θα μπει σε μια τέτοια συζήτηση και θα δεχτεί την μία ή και τις δύο προτάσεις. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Μετά το πέρας των εκλογών θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αν οι όποιες συζητήσεις ήταν στα πλαίσια των προεκλογικών υποσχέσεων ή αν υπάρχει πραγματική θέληση να διορθωθούν κάποια πράγματα…

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νόμος « Άργος»: Να πληρώσουμε αλλά γιατί;

Νόμος « Άργος»: Να πληρώσουμε αλλά γιατί; Όταν για τέσσερα χρόνια έχεις σε εφαρμογή ένα νόμο που σε κάποια σημεία του δεν μπορεί να λειτουργήσει...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ