spot_img
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΦτερωτάΤσίχλαΜπασίματα τσίχλας: Αναφορά εβδομάδας 6-12 Νοέμβρη

Μπασίματα τσίχλας: Αναφορά εβδομάδας 6-12 Νοέμβρη

|

Μπασίματα τσίχλας: Αναφορά εβδομάδας 6-12 Νοέμβρη

-Την Δευτέρα 6/11 συνεχίστηκε η ανυπαρξία μπασιμάτων που χαρακτήρισε το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοέμβρη

-Την Τρίτη 7/11 ένα πολύ καλό μπάσιμο με τσίχλες σημειώθηκε στη δυτική χώρα. Αντίθετα επιλεκτικά και από μέτρια μέχρι καλά ήταν τα μπασίματα στην ανατολική ηπειρωτική και στη νησιωτική χώρα.

-Την Τετάρτη 8/11 εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας εντάθηκαν τα μπασίματα. Ένα πολύ καλό μπάσιμο με τσίχλες και κοτσύφια έγινε από τον δυτικό διάδρομο (Ιόνια νησιά, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος). Καλό χαρακτηρίστηκε την ίδια μέρα και το μπάσιμο από τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου και την ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια).

-Την Πέμπτη 9/11 καλό μπάσιμο με κελαηδότσιχλες, κοτσύφια, δενδρότσιχλες και λίγες κοκκινότσιχλες έγινε από την ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική). Συνεχίστηκαν για 3η μέρα τα μπασίματα από τον δυτικό διάδρομο.

-Την Παρασκευή 10/11 τα μπασίματα με κοινές τσίχλες και κοτσύφια στην ανατολική Στερεά βαθμολογήθηκαν από μέτρια μέχρι καλά, ενώ κατά περιοχές ήταν πολύ καλά (κεντρική Εύβοια, δυτική Αττική).

-Το Σάββατο 11/11 η κακοκαιρία με βροχές και ισχυρούς νοτιάδες ανέστειλε τα μπασίματα που δείχνουν να οδεύουν προς το τέλος τους.

-Την Κυριακή 12/11 μπασίματα δεν έγιναν πανελλαδικά και τουφεκιές ακούστηκαν μόνο στους τόπους που είχαν εγκατασταθεί τα τσιχλοκότσυφα.

Επειδή άρχισε να διαφαίνεται το τέλος των μπασιμάτων (μετακινήσεις στον άξονα βορρά-νότου ή αλλιώς εισαγόμενα πουλιά) η εβδομαδιαία αναφορά των μπασιμάτων θα συνεχιστεί μόνο αν υπάρξει σημαντική ανατροπή.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίχλα: Ο απόηχος κρατάει ακόμα

Τσίχλα: Ο απόηχος κρατάει ακόμα Η περίοδος του κυνηγίου έκλεισε, τα θηράματα ξαναβρήκαν τον συνήθη ρυθμό τους, αλλά η αναταραχή των κυνηγών της τσίχλας και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ