spot_img
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚοπάδι αγριογούρουνων στο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας Κοζάνης - Φλώρινας | Βίντεο

Κοπάδι αγριογούρουνων στο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας Κοζάνης – Φλώρινας | Βίντεο

|

Κοπάδι αγριογούρουνων στο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας Κοζάνης – Φλώρινας 

Μπροστά σε κοπάδι αγριογούρουνων (δέκα στον αριθμό), που κινούνταν στον κλειστό αυτοκινητόδρομο Κοζάνης – Φλώρινας – Νίκης, βρέθηκε ο οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, Χρήστος Λιούρης, που εκείνη την ώρα πήγαινε στην εργασία του.

Περίπου δύο χιλιόμετρα έξω από την Πτολεμαΐδα, γύρω στις 06.30 το πρωί της Πέμπτης 2/11, οι οδηγοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο επιβράδυναν και ακολούθησαν τα αγριογούρουνα μέχρι να βγουν από το δρόμο.

Παρόμοια περιστατικά όμως με είσοδο διάφορων ζώων στον κλειστό αυτόν δρόμο είναι καθημερνά και οι οδηγοί ζητούν την ενίσχυση της περίφραξης πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

Τα τροχαία ατυχήματα με αγριογούρουνα είναι ένα ζήτημα που λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο καθηγητής του ΑΠΘ Χρήστος Βλάχος για τις εμφανίσεις αγριογούρουνων

Θέμα χρόνου είναι να προκληθούν νέα τροχαία δυστυχήματα με αγριογούρουνα αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται άμεσα. Χρειάζεται στρατηγική, οργάνωση, προσδιορισμό των μεγάλων πυκνοτήτων και επιβάλλεται να αρχίσουν τα υβρίδια να απομακρύνονται, δηλαδή να θανατώνονται. Θα πρέπει να γίνει απογραφή σε εθνική κλίμακα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι περιοχές που έχουμε μεγάλες συγκεντρώσεις αγριόχοιρων και εκεί θα πρέπει να εφαρμοστούν διαφορετικοί κανόνες που σχετίζονται και με το κυνήγι. Είναι απαραίτητο σε αυτήν την προσπάθεια να συμμετέχουν τα Δασαρχείο, οι αρμόδιοι φορείς και να υπάρχει συνεργασία με την κυνηγετική συνομοσπονδία», τονίζει ο κ. Βλάχος, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει κάποια θετικά βήματα, όμως απαιτούνται πιο δραστικές κινήσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γουρουνόσκυλα: Αγέλη ή μονάδα; Τα υπέρ και τα κατά

Γουρουνόσκυλα: Αγέλη ή μονάδα; Τα υπέρ και τα κατά Το κυνήγι του αγριόχοιρου τόσο στον ελληνικό τρόπο όσο και αλλού στο κόσμο είναι αδιάσπαστο από...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ