spot_img
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΦωτιά στην Ρόδο: Εφτακόσιοι κυνηγοί στην μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στην Ρόδο: Εφτακόσιοι κυνηγοί στην μάχη με τις φλόγες

Παλεύουν με τον πύρινο εφιάλτη…

|

Οι κυνηγοί συνεχίζουν να μάχονται με τις φλόγες!

Στην πρώτη γραμμή και πάλι οι κυνηγοί στον πόλεμο με τον πύρινο εφιάλτη. Δίνουν τη μάχη τους μέτρο-μέτρο, για να σώσουν το νησί τους από τις φλόγες.

Σχεδόν τα μισά από τα 1.500 μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου παλεύουν σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς, τα κυριότερα από τα οποία είναι αυτήν την ώρα σε: Απόλλωνα, Λέρμα, Κιοτάρι Λάρδο και Κάλαθο.

«Είμαστε περίπου 650 με 700 κυνηγοί που παίρνουμε μέρος στις προσπάθειες βεσης της πυρκαγιάς. Μοιρασμένοι σε ομάδες, επιχειρούμε σε όλα τα μέτωπα. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση», είπε πριν λίγο, στην ιστοσελίδα μας, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου, Τσαμπίκος Γαλανός, που συντόνιζε τη δική του ομάδα.

«Τροφοδοτούμε με νερό τα πυροσβεστικά οχήματα, όπως και φορτηγάκια που έχουν στην καρότσα τους δεξαμενές. Άλλοι με τα αυτοκίνητά μας βοηθούμε ηλικιωμένους και άλλα άτομα να απομακρυνθούν από τα χωριά που εκκενώνονται, και άλλοι με κλαδιά και τα λάστιχα σβήνουμε εστίες για να μην αναζωπυρωθούν», είναι οι πρώτες πληροφορίες που πήραμε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία – Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία - Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων Οι κυνηγοί και ο στρατός θα σκοτώσουν...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ