spot_img
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕμφιετζόγλου: Ο στόχος τους για το κυνήγι είναι, τέλος το κυνήγι

Εμφιετζόγλου: Ο στόχος τους για το κυνήγι είναι, τέλος το κυνήγι

|

Εμφιετζόγλου: Ο στόχος τους για το κυνήγι είναι, τέλος το κυνήγι

Ο πρόεδρος του κόμματος «Πατριωτική Ένωση», κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου σε μία εφ’ όλη της ύλης συνέντευξη για το κυνήγι στα “Κυνηγετικά Νέα”

Για μία κρυφή ατζέντα που έχει στόχο να τελειώσει το κυνήγι, ασχέτως της κυβέρνησης που βρίσκεται στην εξουσία κάνει λόγο σε συνέντευξή του στα “Κυνηγετικά Νέα” ο πρόεδρος του κόμματος “Πατριωτική Ένωση”, κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Παράλληλα αναγνωρίζει τη συμβολή των κυνηγών στη διαχείριση της πανίδας, αναφέρεται με κολακευτικά λόγια στο έργο της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής ζητώντας περεταίρω ενδυνάμωσή της, ρίχνει… κεραυνούς για το γεγονός ότι τα διοικητικά πρόστιμα που αφορούν σε παραβάσεις του νόμου περί θήρας δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί και καταλήγει με τη φράση, “δεν βλέπω μέλλον στο κυνήγι με κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

ΕΡ.: Ποιες είναι οι θέσεις της “Πατριωτικής Ένωσης” σε γενικές γραμμές;

Είμαστε ένα κόμμα το οποίο δημιουργήθηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών που περνάει η χώρα μας. Το ίδρυσα προ οκτώ μηνών, περίπου. Δεν είναι ούτε αριστερό, ούτε δεξιό κόμμα. Αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες, που δυστυχώς κανείς δεν τους έχει αγκαλιάσει και βοηθήσει ως τώρα, εννοώντας και αναφερόμενος στα κόμματα του κοινοβουλίου. Σε μία χώρα που κυριαρχούν τα ξενοκίνητα κόμματα, με αρχηγούς πιόνια, προσπαθούμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να γίνουν τομές και αλλαγές.

ΕΡ.: Οι επαφές σας με τις οργανώσεις των κυνηγών αλλά και με τους απλούς κυνηγούς που επισκέφθηκαν το περίπτερο του κόμματος “Πατριωτική Ένωση” στην έκθεση “Κυνηγεσία 2022”, τι… “γεύση” σας άφησαν;

Αποφασίσαμε και κατεβήκαμε ως κόμμα στην έκθεση Κυνηγεσία 2022 στο ΜΕΚ Παιανίας. Θελήσαμε με αυτή την κίνηση να δώσουμε το ΠΑΡΩΝ στον κυνηγετικό κόσμο και να εκφράσουμε την αμέριστη στήριξη στον Έλληνα κυνηγό. Στον Έλληνα κυνηγό που προσφέρει τεράστιο τζίρο στην χώρα και μάλιστα στην νεκρή (τουριστικά) περίοδο, στον Έλληνα κυνηγό που είναι παρών στην φύλαξη των συνόρων μας, στις φυσικές καταστροφές και στις φιλανθρωπίες σε τρόφιμα. Σε μία εποχή που υπάρχει κατασκευασμένο αντικυνηγετικό κλίμα, μέσω των καλοπληρωμένων ΜΚΟ και τις διάφορες ατζέντες της Νέας Τάξης, εμείς λέμε στον Έλληνα κυνηγό ότι είμαστε μαζί του στα δύσκολα και στα εύκολα, και ότι αναγνωρίζουμε το ρόλο του κυνηγίου και του ψαρέματος σε όλες του τις διαστάσεις.

Οι κυνηγοί στην έκθεση εξεπλάγησαν θετικά που μας είδαν, πήραν τις προγραμματικές δηλώσεις του κόμματός μας και μάλιστα έψαχναν βιαστικά τις σελίδες να δουν αν δηλώνουμε γραπτώς ότι είμαστε φιλοκυνηγοί ή αν είναι μόνο λόγια του αέρα. Βλέποντάς το γραπτώς, άρχισαν να ελπίζουν ότι επιτέλους κάποιος είναι κοντά τους.

ΕΡ.: Θεωρείτε ότι η Πολιτεία αξιοποιεί τις θέσεις της Κ.Σ.Ε. οι οποίες εδράζονται πάνω σε τεκμηριωμένα στοιχεία;

Η Πολιτεία χρησιμοποιεί την ΚΣΕ και τους κυνηγούς όταν τους χρειάζεται. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως ξεπέρασε σε αντικυνηγετικό μένος και τον ΣΥΡΙΖΑ, επί Τσιρώνη. Να θυμηθώ τον εγκλεισμό των κυνηγών μόνο και μόνο για να στηθούν μπροστά στην τηλεόραση και να δέχονται την τρομοκρατία, να θυμηθώ το ότι επιχείρησε να στειρώσει τα κυνηγόσκυλα και να χάσουμε και τις εθνικές μας ράτσες; Πράγματα που αν τα ακούγαμε προ πενταετίας θα έμοιαζαν επιστημονική φαντασία. Είναι η επιστημονική φαντασία με το όνομα Μητσοτάκης.

Αντί να κοιτάξει να αναπτύξει οικονομικά την χώρα και μέσω του κυνηγίου, λειτουργεί ως τροχοπέδη και δημιουργεί, επίτηδες, απίστευτα προβλήματα στον κυνηγό. Ο κύριος Μητσοτάκης τέτοιες εντολές παίρνει, τέτοια κάνει. Μήπως γνωρίζει τι σημαίνει κυνήγι; Ούτε που τον ενδιαφέρει. Εντολές άνωθεν εκτελεί.

ΕΡ.: Πιστεύετε κι εσείς, ότι το κυνήγι είναι μία φιλοπεριβαλλοντική δραστηριότητα που παράλληλα βοηθάει στη διαχείριση της πανίδας;

Αυτό είναι σαφές και στον πλέον αδιάβαστο.

• Πρώτον, το κυνήγι αυξάνει την ικανότητα προσαρμογής και την ευφυΐα των ζώων και των πτηνών. Ό,τι κυνηγιέται γίνεται πιο έξυπνο.

• Δεύτερον, ό,τι κυνηγιέται καταμετράται και δεν κινδυνεύει από εξαφάνιση. Οι μελέτες της ΚΣΕ το αποδεικνύουν.

• Τρίτον, γίνεται διαχείριση των αρπάγων και υπεράριθμων ειδών, όπως οι αγριόχοιροι που αποτελούν μάστιγα για τους αγρότες.

• Τέταρτον. Έχετε παρατηρήσει ότι όταν ξεκινάει η κυνηγετική δραστηριότητα σταματούν ή περιορίζονται οι φωτιές; Διότι, κάτω από τα βλέμματα των κυνηγών, οι εμπρηστές δεν μπορούν να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους. 20 Αυγούστου και μετά, οι φωτιές περιορίζονται αισθητά.

• Πέμπτον, τα χρήματα που πηγαίνουν στο πράσινο ταμείο μπορούν να αξιοποιηθούν για φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις. Ο κυνηγός πληρώνει την παρουσία του στην ύπαιθρο. Αλλά τα χρήματα αυτά, σπαταλούνται κυρίως αλλού.

ΕΡ.: Πολλοί κυνηγοί θεωρούν ότι οι κυβερνήσεις Ν.Δ. & ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διακατέχονταν από αντικυνηγετικές ιδέες και αισθήματα. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Ένα θα πω μόνο εδώ. Είναι και αυτή η κυβέρνηση και η προηγούμενη μαριονέτες των ίδιων αφεντικών. Τα αφεντικά αυτά έχουν ατζέντα. Η ατζέντα έχει συγκεκριμένους στόχους. Και ο στόχος για το κυνήγι είναι ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ. Και προσπαθεί τώρα η ΝΔ να διαχειριστεί αυτή την ατζέντα και να το πάει μία στο καρφί και μία στο πέταλο, αλλά ξεσπάθωσε κάπως και κάνει πια ανοιχτή επίθεση στο κυνήγι. Να θυμηθώ τον Χαρδαλιά, τον Αραβώση, τον Χατζηδάκη; Ποιον να θυμηθώ; Ή τον παλιό και ανεκδιήγητο Τσιρώνη;

ΕΡ.: Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θεωρήθηκε από τις κυνηγετικές οργανώσεις μία μεγάλη… δικαίωση του κυνηγίου και από τον αρμόδιο υφυπουργό Γ. Αμυρά μία επιβεβαίωση ότι η Ρυθμιστική σέβεται το Σύνταγμα, τη νομοθεσία και το περιβάλλον. Η άποψη της “Πατριωτικής Ένωσης” επί του θέματος ποια είναι;

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ξεκάθαρα υπέρ του κυνηγίου. Αυτό είναι μία νίκη. Έδωσαν μία νίκη στο κυνήγι διότι έχουμε εκλογές. Πώς φέρθηκαν στο κυνήγι τα δύο πρώτα έτη; Όλοι θυμόμαστε. Η κυβέρνηση, ειδικεύεται στους ύπουλους σχεδιασμούς και δεν βλέπω καλό μέλλον στο κυνήγι, τουλάχιστον με κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΕΡ.: Με άριστα το “10” πως βαθμολογείτε το έργο της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής και ποιες είναι οι προτάσεις του κόμματος για ακόμη καλύτερη θηροφύλαξη;

Σίγουρα και η ύπαρξη και μόνο του θηροφύλακα, κάνει τον νόμιμο κυνηγό να μην του περάσει από το μυαλό να γίνει παράνομος κι αυτός. Όμως, με τους κατ’ εξακολούθηση παράνομους κυνηγούς στις επαρχίες, λίγα έχουν επιτευχθεί. Και όλοι αυτοί οι παράνομοι κλέβουν κυριολεκτικά το θήραμα από τον νόμιμο κυνηγό που κάνει τόσα έξοδα και τόσον αγώνα.

Πιστεύω ότι είμαστε το πολύ πολύ στο πέντε. Θετική η ύπαρξη του θηροφύλακα, αλλά χρειάζεται περισσότερη δύναμη, περισσότερη εκπαίδευση, περισσότερο έλεγχο για τη δράση του από την Συνομοσπονδία, ώστε να μην υπάρχουν λάθη και αδικίες. Και κυρίως χρειάζονται τακτικές για να παταχθεί η λαθροθηρία κάποιων επαγγελματιών λαθροθήρων, που έχουν ρημάξει τους λαγούς τη νύχτα και άλλα πολλά. Και χρειάζεται και φιλοθηραματική πολιτική. Έρημα τα περισσότερα χωράφια και δάση από ντόπιο θήραμα, πλην αγριόχοιρου. Βγαίνει ο μέσος κυνηγός και γυρίζει με άδεια χέρια.

ΕΡ.: Εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια το σχέδιο νόμου για την επιβολή διοικητικών προστίμων σε όσους παραβαίνουν το νόμο περί θήρας, παραμένει κλειδωμένο στα συρτάρια των αρμόδιων υπουργών. Θεωρείτε πως αυτά τα πρόστιμα θα μπορούσαν να συμβάλουν στην εξάλειψη της μάστιγας της λαθροθηρίας;

Βεβαίως. Είναι γνωστό στην νομική επιστήμη ότι η ποινή, έστω και μικρή, πρέπει να επιβάλλεται άμεσα για να την συσχετίζει ο παραβάτης με την παράβαση. Τα άμεσα πρόστιμα θα ωφελούσαν πολύ το κυνήγι. Είναι άλλο να ξέρει ο λαθροθήρας ότι αν τον πιάσουν με τον λαγό στο χέρι, βράδυ, θα φάει 2.000 πρόστιμο και θα περάσει στην εφορία αυτό το πρόστιμο και άλλο να ξέρει ότι κάποια στιγμή θα γίνει δίκη και ότι κάπως θα κλαφτεί και θα το βολέψει το θέμα, μετά από χρόνια που θα βγει το δικαστήριο. Αλλά δεν θέλουν δικαιοσύνη και ξεκαθάρισμα του τοπίου γι’ αυτό και δεν προχώρησαν τα διοικητικά πρόστιμα. Τους αρέσει το θέμα να είναι μπερδεμένο και να ταλαιπωρείται ο νόμιμος κυνηγός !!

ΕΡ.: Η κυβέρνηση ψήφισε πρόσφατα έναν σκυλοκτόνο –κατά την άποψη των κυνηγών και όχι μόνο- νόμο. Ποια η θέση σας;

Εδώ έχουμε μία τραγική παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο κος Μητσοτάκης, με προσωπική δέσμευση μάλιστα, θέλησε να στειρώσει όλους τους σκύλους, πλην τους σκύλους των επαγγελματιών εκτροφέων. Δηλαδή, κάναμε τόσο κόπο να περισώσουμε γενετικά τις εθνικές μας φυλές (τον ελληνικό ιχνηλάτη, τον ελληνικό ποιμενικό, τον κρητικό ιχνηλάτη) και έρχεται ο κος Μητσοτάκης και λέει θα σας τα στειρώσω. Γίνεται διαβούλευση στο διαδίκτυο, νομίζω πάνω από 18.000 αρνητικά και τεκμηριωμένα σχόλια, και συνεχίζει να λέει θα τα στειρώσω και αυτός ο σκυλοκτόνος νόμος είναι προσωπική μου δέσμευση. Δηλαδή, να μην έχουμε αξιόλογο γενετικό υλικό στα χέρια ερασιτεχνών, επειδή τα στειρώσαμε. Και σκυλιά μόνο αγορασμένα από επαγγελματίες. Καλή μπίζνα.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κος Μητσοτάκης προωθεί μία συγκεκριμένη ατζέντα. Ουδόλως ενδιαφέρεται για τα ζώα, ούτε τα αγαπάει ούτε τα μισεί. Του λένε τα αφεντικά που υπηρετεί, ότι πρέπει να γίνει μείωση διοξειδίου του άνθρακα και κλείνει κάθε οργανισμό που παράγει διοξείδιο του άνθρακα. Από λιγνιτικές μονάδες ως ζώα. Θέλει μείωση ζώων. Μήπως θέλει και μείωση ανθρώπων; Στο θέμα με το διοξείδιο έχει λάθος, είναι απάτη, αλλά τα αφεντικά του τού δίνουν άλλες εντολές. Τι να κάνει κι αυτός;… Είναι σε δύσκολη θέση…

ΕΡ.: Το κυνήγι δέχεται συστηματικές επιθέσεις λάσπης από τους δήθεν “οικολόγους”, “φιλοπεριβαλλοντιστές”, “ζωόφιλους” κ.α. τα τελευταία χρόνια και οι αρμόδιοι (κυβέρνηση, δικαιοσύνη) κάνουν ότι δεν ακούνε και δεν βλέπουν. Πως κρίνετε αυτού του είδους τις επιθέσεις σε μία καθ’ όλα νόμιμη δραστηριότητα;

Ότι το κυνήγι είναι νόμιμη δραστηριότητα και συνταγματικώς κατοχυρωμένη, ούτε συζήτηση. Το ότι είναι και ωφέλιμη στη φύση, είναι γεγονός, αλλά θέλει ανάλυση και τεκμηρίωση. Δεν έχω δει πιο φιλόζωους από κάτι λαγοκυνηγούς, με την αγέλη τους.

Ζουν για τα σκυλιά τους. Δεν ζουν για τον πυροβολισμό και την κάρπωση. Ζουν για όλη τη διαδικασία. Ο σωστός κυνηγός, είναι και οικολόγος εξ’ ορισμού. Όμως, υπάρχουν οι δήθεν οικολόγοι, ξενοκίνητοι και υποκινούμενοι από ΜΚΟ που προσπαθούν να περάσουν ιδεολογίες και ιδεολογήματα στον πλανήτη. Αυτά τα ιδεολογήματα δεν εξυπηρετούν την φύση. Εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Ο λύκος, ο αγριόχοιρος και οι καλύβες του Έβρου

Για τον λύκο υπάρχουν ιδεοληψίες. Ενώ έχει γίνει μάστιγα για όλη την Ελλάδα, έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενο είδος και είναι τα χέρια δεμένα. Σε όλη την Ευρώπη τον διαχειρίζονται μειώνοντας τον πληθυσμό του, στην Ελλάδα είναι προστατευόμενος…

Τα γιδοπρόβατα που έχει ρημάξει, δεν είναι προστατευόμενα; Οι καταστροφές στην πανίδα οικόσιτη και άγρια, δεν υπολογίζονται;”, αναφέρει ο κ. Εμφιετζόγλου όταν η κουβέντα φτάνει στον λύκο.

Και συνεχίζει για τον αγριόχοιρο:

– “Για τα αγριογούρουνα, τι να πω; Μεγάλος ο υπερπληθυσμός, μεγάλο και το πρόβλημα. Ορθά μεγάλωσε η περίοδος θήρευσής του, αλλά σε τέτοιο βαθμό που έχει φτάσει το πρόβλημα δεν λύνεται εύκολα”.

Τέλος, σε ότι αφορά τις καλύβες του Έβρου, η θέση του κόμματος του κ. Εμφιετζόγλου είναι η εξής:

– “Η κυβέρνηση πρέπει να σκέφτεται Ελληνικά και να ακολουθεί την κοινή λογική. Τη λογική που λέει: ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ. Αυτά που κάνει με τις καλύβες του Έβρου είναι καθαρά ανθελληνική πολιτική. Την οποία πολιτική τους υπαγορεύουν τα αφεντικά τους. Δυστυχώς είναι πιόνια”.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ψηφιακή τεχνολογία στο κυνήγι

Η ψηφιακή τεχνολογία στο κυνήγι Στη σημερινή εποχή αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι η σιλικόνη και τα μικροτσίπς άλλαξαν ριζικά, όχι μόνο τον κόσμο και την...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ