spot_img
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑρκούδα βολτάρει ανενόχλητη και στην Θέρμη Θεσσαλονίκης

Αρκούδα βολτάρει ανενόχλητη και στην Θέρμη Θεσσαλονίκης

|

Το διάστημα που η αρκούδα αναστάτωνε το Φίλυρο, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, άλλη μια έκοβε βόλτες στην Θέρμη. Το αποτύπωμά της, το άφησε μετά τη προχθεσινή καταιγίδα πάνω σε έδαφος. Παρόλο, που ήταν πετρώδες, φαίνονται ολοκάθαρα οι πατημασιές της.

Τις φωτογραφίες τις έστειλε ο αστυνομικός της ομάδας «ΔΙΑΣ», Δημήτρης Μάγγος, που είχε βγει για πεζοπορία, λίγο μετά το μεσημέρι.

Αρκούδα Θέρμη Θεσσαλονίκης
Αρκούδα Θέρμη Θεσσαλονίκης – Οι πατημασιές του μεγάλου θηλαστικού…

Όπως εκτιμά ο ίδιος το άγριο ζώο είναι πάνω από 100 κιλά, γιατί αν και το έδαφος είναι πετρώδες τα ίχνη είναι καθαρά και διακρίνονται τα δάχτυλα και οι δυο μπροστινές νυχιές.

«Η αρκούδα, όπως παρατήρησα, ακολουθούσε κοπάδι από γίδια. Και οι κτηνοτρόφοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, γιατί θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα», επισημαίνει ο Δημήτρης.

Η αρκούδα είχε κινηθεί στο πεδίο βολής, κοντά στο Φράγμα Θέρμης, όπου κυκλοφορούν περιπατητές, πεζοπόροι και ποδηλάτες, ενώ γίνονται συχνά και διάφορες εκδηλώσεις.

Αρκούδα Θέρμη Θεσσαλονίκης

«Να έχουν το νου τους, όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Είναι ένα άγριο ζώο και δεν ξέρεις ποτέ πώς θα αντιδράσει», συμβουλεύει ο αστυνομικός, μέσω της ιστοσελίδας μας.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών – Βίντεο

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών Μανιασμένες αναζητώντας μέλι, οι αρκούδες προκαλούν ζημιές αξίας χιλιάδων ευρώ σε μια σειρά επιδρομών σε μελισσοκομεία...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ