spot_img
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε πεζοπόρο στη Ρουμανία

Αρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε πεζοπόρο στη Ρουμανία

|

Αρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε πεζοπόρο στη Ρουμανία

Υπήρχαν αρκετοί μήνες «ειρήνης» στη Τρανσυλβανία της Ρουμανίας, όταν οι αρκούδες μπήκαν σε χειμερία νάρκη

Ξεκινώντας από το φθινόπωρο, οι επιθέσεις έγιναν πιο σπάνιες και μετά σταμάτησαν να συμβαίνουν. Αλλά πρόσφατα, η ειρήνη των κατοίκων της Χαργκίτα κλονίστηκε ξανά.

Ένας άνδρας κατέληξε στο νοσοκομείο την περασμένη Κυριακή, με πολλαπλά τραύματα μετά από επίθεση αρκούδας σε δασώδη περιοχή έξω από την κοινότητα Βαρσάγκ. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων της κομητείας Χαργκίτα, δρ. Πήτερ Σίλαρντ, δήλωσε την Δευτέρα στην AGERPRES ότι ο άνδρας μεταφέρθηκε σε σταθερή κατάσταση στο δημοτικό νοσοκομείο Οντορχέου Σεκουιέσκ.

Ήταν για πεζοπορία…

Ο 38χρονος άνδρας έφερε πολλαπλά τραύματα από δαγκώματα και εκδορές στο κεφάλι, τα άνω άκρα, την πλάτη και την κοιλιά και ύποπτο κάταγμα στον αριστερό αντιβράχιο από την επίθεση της αρκούδας.

Ο νεαρός περπατούσε μέσα στο δάσος όταν κάποια στιγμή από τον θάμνο πετάχτηκε το θηρίο και στράφηκε πάνω του. Χτυπημένος στο έδαφος, προσπάθησε να αμυνθεί με γυμνά χέρια από τη μανία της αγριότητας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τάμας Έρνο, δήλωσε στην AGERPRES ότι η επίθεση έλαβε χώρα «στο δάσος, στα βουνά, έξω από το χωριό», όπου ο εν λόγω άνδρας βρισκόταν σε πεζοπορία με διάφορα άτομα.

«Οι άνθρωποι πήγαν για περίπατο, επειδή είναι σχεδόν άνοιξη, ήταν αρκετοί και ο άνδρας στον οποίο επιτέθηκε έμεινε μόνος του, οι άλλοι προχώρησαν. Ήταν τυχερός που μπόρεσε να τους καλέσει, δεν ήταν μακριά, μερικές εκατοντάδες μέτρα. Επέστρεψαν πίσω και κάλεσαν τη διάσωση. Δεν συνέβη στο χωριό, από το κέντρο περίπου οκτώ χιλιόμετρα και από το τέλος του χωριού περίπου τρία χιλιόμετρα. Είναι ένα δασώδες βοσκοτόπι και δεν ξέρω πώς συνέβη, αλλά συνέβη άσχημα. Ευτυχώς γλίτωσε και είναι ζωντανός», δήλωσε ο δήμαρχος του Βαρσάγκ.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών – Βίντεο

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών Μανιασμένες αναζητώντας μέλι, οι αρκούδες προκαλούν ζημιές αξίας χιλιάδων ευρώ σε μια σειρά επιδρομών σε μελισσοκομεία...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ