spot_img
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑρκούδα εμφανίστηκε και σε χωριό των Σερρών

Αρκούδα εμφανίστηκε και σε χωριό των Σερρών

|

Αρκούδα εμφανίστηκε και σε χωριό των Σερρών

«Φίλε μου, αφού δεν μου έφαγε την σκύλα, πάλι καλά!», ήταν τα πρώτα λόγια του αστυνόμου Ν.Τ., που είχε βγει για κυνήγι στον Άγιο Χριστόφορο Σερρών. Ο Άγιος Χριστόφορος είναι ημιορεινό χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με υψόμετρο 150 μέτρα.

Δεν απείχε ούτε 400 μέτρα από την εκκλησία του χωριού, όταν ξαφνικά η μια σκύλα του που είχε μπει μέσα σε ένα ρέμα, έβγαλε ένα φοβισμένο ουρλιαχτό και βγήκε με την ουρά στα σκέλια. Ο αρσενικός που ήταν δίπλα του, με ανασηκωμένη την τρίχα, άρχισε να τρέμει κι αυτός.

Απόρησε ο κυνηγός, γιατί τα σκυλιά του δεν είχαν πρόβλημα ακόμη και με αγριογούρουνα. Ίσα-ίσα που όταν τα βρουν τα κυνηγούν με μανία.

Προσπάθησε να καταλάβει τι συμβαίνει, όταν είδε τα πουρνάρια να σείονται. Πήρε τα φοβισμένα σκυλιά του και απομακρύνθηκε από το σημείο. Το απόγευμα, ξαναπήγε στο μέρος για ανίχνευση και εντόπισε πάνω στο δρόμο τις πατημασιές από αρκούδα και τις φωτογράφησε.

Παράλληλα, ειδοποίησε τους κατοίκους να προσέχουν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου Νέας Ζίχνης.

Αργότερα, όταν συνάντησε άλλους κυνηγούς, εκείνοι του είπαν ότι δεν είναι μια αλλά τρεις που κυκλοφορούν στην περιοχή Αγριανής-Αναστασάς.

Εκεί, πριν μια εβδομάδα είχε βρει πατημασιές αρκούδας και ένας ομοσπονδιακός θηροφύλακας.

Αρκούδα εμφανίστηκε και σε χωριό των Σερρών

Αρκούδα εμφανίστηκε και σε χωριό των Σερρών

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα ρήμαξε μελίσσια κοντά στην Ελασσόνα

Αρκούδα ρήμαξε μελίσσια κοντά στην Ελασσόνα Νέο περιστατικό με καταστροφές σε τέσσερα μελίσσια από αρκούδα, η οποία όπως φαίνεται αναζητούσε τροφή, καταγράφεται στην περιοχή της...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ