spot_img
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓαλλία: Δήμαρχος πυροβόλησε και σκότωσε αγριογούρουνο που επιτίθονταν σε περαστικούς

Γαλλία: Δήμαρχος πυροβόλησε και σκότωσε αγριογούρουνο που επιτίθονταν σε περαστικούς

|

Γαλλία: Δήμαρχος πυροβόλησε και σκότωσε αγριογούρουνο που επιτίθονταν σε περαστικούς

Ο Δήμαρχος μιας γαλλικής κοινότητας, της Villeveyrac, σκότωσε ένα αγριογούρουνο που επιτέθηκε σε περαστικούς, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που περπατούσε με το μωρό της σε ένα καρότσι

Λέγεται να είσαι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Ο Christophe Morgo, ο δήμαρχος του Villeveyrac, στο Herault της Γαλλίας, σκότωσε ένα αγριογούρουνο που επιτέθηκε σε περαστικούς.

Την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023 γύρω στις 11 π.μ., το ζώο τραυμάτισε τρία άτομα στο πέρασμά του, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που περπατούσε με το μωρό της σε ένα καρότσι.

Ο δήμαρχος κατάφερε να στριμώξει σε αδιέξοδο το θηρίο των 65 κιλών με το αυτοκίνητό του, για να το αποτρέψει από το να επιτεθεί σε άλλους κατοίκους.

 «Ένας κάτοικος τηλεφώνησε για να μου πει ότι ένα αγριογούρουνο είχε χτυπήσει αρκετούς ανθρώπους στο χωριό”, εξηγεί ο Christophe Morgo. Πήγα εκεί και συνάντησα τους τραυματίες, ανάμεσά τους και μια συνάδελφο που περπατούσε με τον 10 μηνών γιο της σε καροτσάκι. Ευτυχώς, ήταν σε εγρήγορση και το μωρό δεν τραυματίστηκε. Το αγριογούρουνο στη συνέχεια κατέφυγε σε ένα αδιέξοδο. Το παρακολουθούσα με την άκρη του ματιού μου, βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά μου και ξαφνικά ήρθε κατευθείαν πάνω μου. Τους έβαλα όλους μέσα και σκότωσα το αγριογούρουνο. Δεν ήθελα να ξαναβγεί στον κεντρικό δρόμο, γιατί είχε ήδη τραυματίσει τρεις ανθρώπους”.

Γαλλία: Δήμαρχος πυροβόλησε και σκότωσε αγριογούρουνο που επιτίθονταν σε περαστικούς
Το καρότσι με το μωρό που δέχθηκε επίθεση από αγριογούρουνο στο Villeveyrac

Κυνηγός ο ίδιος, ο δήμαρχος του Villeveyrac πυροβόλησε το αγριογούρουνο με το όπλο του. Απ’ όσο γνωρίζει ο δήμαρχος, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην κοινότητά του.

«Φοβήθηκα πραγματικά. Ανέβηκα στη στέγη και το αγριογούρουνο υποχώρησε, αλλά ήταν έτοιμο να επιτεθεί ξανά. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί, είναι η πρώτη φορά, δεν το περίμενα καθόλου. Ήταν ένα άγριο θηρίο που θα με σκότωνε. Φοβήθηκα πολύ. Ευτυχώς είμαι αθλητής, κινήθηκα πολύ γρήγορα. Δεν ήθελα να βγει από το αδιέξοδο. Είναι μια πολυάσχολη ώρα της ημέρας στο χωριό τα πρωινά της Κυριακής. Έπρεπε να το πυροβολήσω πριν κάνει περισσότερη ζημιά, πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

Ευτυχώς, οι άνθρωποι που δέχτηκαν την επίθεση είναι σώοι, αν και κάποιοι έχουν μώλωπες στα πόδια τους. Το μωρό είναι σώο και αβλαβές. Οι αστυνομικοί επενέβησαν τελικά. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με πληροφορίες από Francebleu

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστροφή στις «δραμιάρες» για τα αγριογούρουνα ζητάει Γαλλική Κυνηγετική Ομοσπονδία

Επιστροφή στις «δραμιάρες» για τα αγριογούρουνα ζητάει Γαλλική Κυνηγετική Ομοσπονδία «Τα σφαιρίδια θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνα από μια σφαίρα» - Την επιστροφή τους ζητά η Κυνηγετική...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ