spot_img
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑντικυνηγοί πυροβόλησαν και σκότωσαν εν ψυχρώ 7 κυνηγόσκυλα

Αντικυνηγοί πυροβόλησαν και σκότωσαν εν ψυχρώ 7 κυνηγόσκυλα

|

Αντικυνηγοί πυροβόλησαν και σκότωσαν εν ψυχρώ 7 κυνηγόσκυλα

Γαλλία: Μια απόλυτη τραγωδία έλαβε χώρα το Σάββατο στη γαλλική περιοχή Ardrche όπου 7 κυνηγετικά σκυλιά πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ ενώ συμμετείχαν σε κυνήγι αγριόχοιρου

Μια κοινότητα χίπηδων που απορρίπτει το κυνήγι φέρεται να είναι υπεύθυνη για το θάνατο επτά κυνηγετικών σκύλων κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού στη νότια Γαλλία. Οι κυνηγοί καταγγέλλουν το σκληρό γεγονός.

Η άγρια ​​επίθεση στα σκυλιά σημειώθηκε μετά από προηγούμενη απειλή από τους υπεύθυνους μιας αντικαπιταλιστικής κοινότητας και των δικαιωμάτων των ζώων καθώς είχαν δηλώσει: «Την επόμενη φορά που θα δω τα σκυλιά σας, θα τα σκοτώσω».

H ομάδα κυνηγών έζησε μια ημέρα τρόμου το περασμένο Σάββατο στο Ardeche de Chaneac, στη νότια Γαλλία, όταν επτά από τα κυνηγετικά τους σκυλιά βρέθηκαν νεκρά σε ένα αγρόκτημα κοντά στο σημείο όπου είχαν κυνηγήσει αγριογούρουνα.

Τα γεγονότα συνέβησαν όταν τα σκυλιά καταδίωκαν ένα αγριογούρουνο που εισέβαλε στο κτήμα που ανήκε στην κοινότητα χίπηδων «Longo Mai, ένα κίνημα ελβετικής προέλευσης που εγκαταστάθηκε στη Γαλλία τη δεκαετία του 1970 και υποστηρίζει έναν αυτοδιαχειριζόμενο και αυτάρκη τρόπο ζωής, μακριά από την καταναλωτική κοινωνία.

Είχαν ήδη απειλήσει τους κυνηγούς

Σύμφωνα με αναφορές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης από έναν από τους θιγόμενους κυνηγούς, τα μέλη αυτής της κοινότητας, η οποία είναι ριζικά αντίθετη στο κυνήγι, είχαν ήδη απειλήσει αρκετές φορές ότι «θα σκότωναν τα σκυλιά αν έμπαιναν στη γη τους».

Το περασμένο Σάββατο φαίνεται να έκαναν πράξη τα λόγια τους, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ήταν αυτοί που πυροβόλησαν ψυχρά τα επτά σκυλιά, τα οποία βρέθηκαν νεκρά από τους ιδιοκτήτες τους με τα περιλαίμια GPS αφαιρεμένα.

Το Σάββατο, υπήρχε κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι είχαν προχωρήσει και πυροβόλησαν εν ψυχρώ 7 κυνηγετικά σκυλιά. Μεταξύ 15 και 20 πυροβολισμών έπεσαν στον “καταυλισμό” πριν φτάσουν οι ιδιοκτήτες των σκύλων για να βρουν τα κουφάρια των 7 από αυτά πεσμένα στο έδαφος. “Έβγαζαν τα κολάρα GPS τους“, εξηγεί ο Boris, ο ιδιοκτήτης 3 από τα νεκρά σκυλιά.

Οι κυνηγοί υπέβαλαν καταγγελία στην αστυνομία η οποία ξεκίνησε έρευνα για να διερευνήσει την υπόθεση και να προσδιορίσει τον υπεύθυνο. Τα κουφάρια των σκύλων μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο για αυτοψία και βαλλιστικές δοκιμές.

Η είδηση προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στον κόσμο του κυνηγιού και προκάλεσε μια βαθιά συζήτηση σχετικά με τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ζώων από εκείνους που ισχυρίζονται ότι αγωνίζονται γι’ αυτά και τη συνύπαρξη διαφορετικών τρόπων κατανόησης της αγροτικής ζωής.

 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λύκος ενδέχεται να κατασπάραξε τον μικρό Εμίλ – Ισχυρισμός σοκ μετά την ανακάλυψη των οστών του δίχρονου

Λύκος ενδέχεται να κατασπάραξε τον μικρό Εμίλ - Ισχυρισμός σοκ μετά την ανακάλυψη των οστών του δίχρονου Ο μικρός Γάλλος Εμίλ μπορεί να φαγώθηκε από...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ