spot_img
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταAγριογούρουνα εισέβαλλαν σε λύκειο στη Λα Κορούνια - Οι αρχές τα συνέλαβαν...

Aγριογούρουνα εισέβαλλαν σε λύκειο στη Λα Κορούνια – Οι αρχές τα συνέλαβαν και τα θανάτωσαν

|

Aγριογούρουνα εισέβαλλαν σε λύκειο στη Λα Κορούνια – Οι αρχές τα συνέλαβαν και τα θανάτωσαν

Τρία αγριογούρουνα μπαίνουν κρυφά στο Λύκειο CIFP του Imaxe e Son στη Λα Κορούνια κατά τη διάρκεια των μαθημάτων

Συνέβη το πρωί αυτής της Παρασκευής, 10 Νοεμβρίου . Στο CIFP του Imaxe e Son , στη Λα Κορούνια, οι εργαζόμενοι και οι μαθητές έχουν εκπλαγεί από νέους συναδέλφους στο εκπαιδευτικό συγκρότημα Sameso.

Τρία αγριογούρουνα μπήκαν κρυφά στο περίβολο νωρίς την ημέρα. Μαθητές και εργαζόμενοι του εκπαιδευτικού ιδρύματος δεν μπορούσαν να φανταστούν, πρωί-πρωί, την επίσκεψη που θα δέχονταν στις εγκαταστάσεις τους. Μια έκπληξη που διαπίστωσαν μόλις μπήκαν στους χώρους.

«Φτάσαμε γύρω στις 8:30, ως συνήθως, και ενώ παρκάραμε είδαμε τρία αγριογούρουνα», αναφέρει η Luisa Romanes, φοιτήτρια στη Σχολή Εικόνας και Ήχου. Όμως η αναστάτωση ξεκίνησε λίγο αργότερα, «γύρω στις 10:30». Το πώς μπήκαν μέσα είναι ένα μυστήριο.

«Υπάρχουν σημάδια της παρουσίας τους στον κήπο της κεντρικής εισόδου. Κατάφεραν να έχουν πρόσβαση από την πλαϊνή πόρτα που συνδέει με την Espacio Coruna, επειδή η είσοδος στο κέντρο είναι κλειστή τη νύχτα», δήλωσε ο Nacho Romero, διευθυντής του κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης.

Η επιχείρηση σύλληψης

Η τοπική αστυνομία έφτασε πολύ νωρίς, μόλις έλαβε την ειδοποίηση. Οι αστυνομικοί συνεργάστηκαν λίγο αργότερα με τους περιβαλλοντολόγους, οι οποίοι προσπάθησαν να συλλάβουν τα ζώα που «έτρεχαν παντού», λένε οι φοιτητές.

Οι μαθητές δεν είχαν τη δυνατότητα να βγουν για διάλειμμα ή να περπατήσουν στο χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έπρεπε να διευκολύνουν το έργο των τεχνικών περιβάλλοντος και να αποφύγουν να τρομάξουν τα ζώα, τα οποία μπορεί να προσπαθούσαν να διαφύγουν και να τρέξουν στο δρόμο, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο πεζούς και οδηγούς στο κέντρο της πόλης.

Οι μαθητές του εκπαιδευτικού ιδρύματος, εν τω μεταξύ, καταγράφουν τι συμβαίνει με τα τηλέφωνά τους. Τα αγριογούρουνα αιχμαλωτίζονται από ένα μεγάλο δίχτυ και κινητοποιούνται αμέσως. Αργότερα, τα πυροβόλησαν με ηρεμιστικό για να μπορέσουν να τα απομακρύνουν. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η Τοπική Αστυνομία κράτησε κλειστή την πρόσβαση στο κέντρο.

Τήρηση του πρωτοκόλλου 

Μια ενέργεια που εμπίπτει στη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της Xunta de Galicia και του Δημοτικού Συμβουλίου της A Coruna, η οποία ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024, ορίζει τα εξής: «Στην περίπτωση των αιχμαλωτισμένων ζώων, θα αναλάβει τόσο την ευθανασία τους όσο και την επακόλουθη διαχείριση των πτωμάτων».

Τελικά, τα τρία αγριογούρουνα ναρκώθηκαν και εν συνεχεία θανατώθηκαν όπως αναφέρουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γουρουνόσκυλα: Αγέλη ή μονάδα; Τα υπέρ και τα κατά

Γουρουνόσκυλα: Αγέλη ή μονάδα; Τα υπέρ και τα κατά Το κυνήγι του αγριόχοιρου τόσο στον ελληνικό τρόπο όσο και αλλού στο κόσμο είναι αδιάσπαστο από...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ