spot_img
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠεριβάλλονΡόδος: Κυνηγοί απεγκλώβισαν ελάφι που είχε μπλεχτεί σε δίχτυα - Βίντεο

Ρόδος: Κυνηγοί απεγκλώβισαν ελάφι που είχε μπλεχτεί σε δίχτυα – Βίντεο

|

Ρόδος: Κυνηγοί απεγκλώβισαν ελάφι που είχε μπλεχτεί σε δίχτυα

Δραματική διάσωση ελαφιού που είχε μπλεχτεί σε δίχτυα περίφραξης – Οι κυνηγοί σε ρόλο «διασώστη»

Μια ομάδα κυνηγών στη νότια Ρόδο, στο χωριό Απολλακιά, κατά την συνηθισμένη κυνηγετική τους εξόρμηση βρέθηκαν μπροστά σε ένα απρόσμενο θέαμα.

Ένα αρσενικό ελάφι βρέθηκε εγκλωβισμένο με τα κέρατα του να έχουν μπλεχτεί σε δίχτυα. Το οπληφόρο, φοβισμένο και στρεσαρισμένο χτυπιέται δεξιά κι αριστερά για να απαλλαχτεί από το κακό που το βρήκε. Μάταια όμως… Τα κέρατά του έχουν τυλιχτεί με τέτοιο τρόπο που κάθε προσπάθειά του απεγκλωβισμού, είναι ανεπιτυχής.

Η ομάδα των κυνηγών σε συνεργασία με μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου της Ρόδου, δεν χάνουν στιγμή. Άμεσα αναλαμβάνουν δράση για τη διάσωση του ζώου. Στην αρχή προσπαθούν να προσεγγίσουν επιφυλακτικά το τρομαγμένο ελάφι ώστε να μη τραυματιστούν οι ίδιοι.

Στη συνέχεια κι αφού οι κυνηγοί καταφέρνουν να το ακινητοποιήσουν, με μια πετσέτα καλύπτουν τα μάτια του ώστε να μη τρομάζει από τις κινήσεις τους. Τρία άτομα κρατούν το ζώο σταθερά και ο τέταρτος κόβει με ένα σουγιά τα δίχτυα που «φυλάκιζαν» το ελάφι.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Το ζώο σώθηκε χάρη την επέμβαση των κυνηγών που σε διαφορετική περίπτωση θα είχε έναν τραγικό θάνατο. 

Οι κυνηγοί της Ρόδου δεν είναι η πρώτη φορά που μας συνηθίζουν σε τέτοιου είδους διασώσεις. Ανάλογες διασώσεις ελαφιών έχουν συμβεί στο νησί ειδικά μετά την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και τα ζώα αναζητούσαν διαφυγή.

Δείτε επίσης:

Φωτιά στην Ρόδο: Ελάφια και λαγοί περπατούν πάνω στις στάχτες | Βίντεο – Εικόνες

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυστραλία: Δεκάδες φάλαινες-πιλότοι προσάραξαν σε ακτή – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Αυστραλία: Δεκάδες φάλαινες-πιλότοι προσάραξαν σε ακτή - Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης Μια δραματική επιχείρηση για τη διάσωση της ζωής περισσότερων από 100 φαλαινών-πιλότων έληξε με μερική...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ