Αγριογούρουνο με Χρωματιστές Πιπεριές
Υλικά
- 1 κιλό αγριογούρουνο κομμένο σε μπουκιές
- ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 κουταλιά ντοματοπολτό
- 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
- 1 κύβο βοδινό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
Αγριογούρουνο με Χρωματιστές Πιπεριές – Εκτέλεση
Βάζετε το κρέας σε μια κατσαρόλα σκεπασμένο με νερό να βράσει για 1 με ½ ώρα. Όταν μαλακώσει το βγάζετε από το νερό και το βάζετε να μαριναριστεί με το ένα φλιτζάνι κρασί για 2 – 3 ώρες. Σωτάρετε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι και προσθέτετε τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Αφού σωταριστούν καλά, σβήνετε με το υπόλοιπο κρασί. Προσθέτετε το κρέας μαζί με το κρασί, τον πελτέ, τον κύβο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Διαβάστε επίσης: Αγριογούρουνο Στιφάδο