Δοκιμάστε να εκτελέσετε την παρακάτω συνταγή για “Αγριογούρουνο Στιφάδο“…
Υλικά
- 1 κιλό αγριογούρουνο
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 3 ώριμες ντομάτες
- 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
- 1 ξύλο κανέλας, 5-6 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι, 2 φύλλα δάφνη και στο τέλος 1 φλιτζανάκι ξύδι
Αγριογούρουνο Στιφάδο – Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας κομμένο για περίπου 2 ώρες, σε νερό με ξύδι. Το ξεπλένουμε καλά και το
αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε και
τα σωτάρουμε. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν από το λάδι.
Σωτάρουμε το κρέας και προσθέτουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι να σωταριστεί μαζί με το κρέας ελαφρά. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον χυμό, το μπαχάρι, την δάφνη, την κανέλα και το αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να τσιμπιέται το κρέας.
Θέλει τουλάχιστον 2-3 ώρες, αναλόγως το κρέας. Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου μισή ώρα ακόμη. Τέλος, ρίχνουμε το πιπέρι και το ξύδι.
Δείτε επίσης: Αγριογούρουνο Κοκκινιστό