spot_img
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΘεσπρωτία: Λύκοι κατασπάραξαν κυνηγόσκυλο - Σκληρές εικόνες

Θεσπρωτία: Λύκοι κατασπάραξαν κυνηγόσκυλο – Σκληρές εικόνες

Ενέδρα θανάτου έστησαν λύκοι στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών κατασπαράζοντας ένα κυνηγόσκυλο

|

Θεσπρωτία: Λύκοι κατασπάραξαν κυνηγόσκυλο

Ενέδρα θανάτου έστησαν λύκοι στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών κατασπαράζοντας ένα κυνηγόσκυλο

Πληθαίνουν οι επιθέσεις των λύκων ανά την Ευρώπη ως απόρροια της μεγάλης τους αύξησης. Γεγονός που κανείς σήμερα δεν μπορεί να αμφισβητήσει και η επιβεβαίωση επήλθε επίσημα λίγες ημέρες πριν, όταν η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε: «Αγέλες λύκων πραγματικός κίνδυνος για τα ζώα και ενδεχομένως και για τους ανθρώπους», προτρέποντας τις τοπικές και εθνικές αρχές να αναλάβουν δράση όπου χρειάζεται.

Στη χώρα μας οι επιθέσεις των μεγάλων σαρκοφάγων σε κυνηγόσκυλα εξαπλώνονται ακόμα και σε περιοχές όπου δεν υπήρχαν καθόλου κρούσματα. Αυτή τη φορά αγέλη λύκων «χτύπησε» στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών, σκοτώνοντας ένα κυνηγόσκυλο την ώρα που κυνηγούσε.

Θεσπρωτία: Λύκοι Κατασπάραξαν κυνηγόσκυλο

Όλα έγιναν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, 7/10/2023, σύμφωνα με τα όσα περιγράφει στο Kynigesia.gr, ο ιδιοκτήτης του κυνηγόσκυλου, Θωμάς Λώλης.

Η στιγμή της επίθεσης

Όλα έμοιαζαν συνηθισμένα κατά την εξόρμηση του κυνηγού Θ.Λ, για αγριογούρουνα, στα κυνηγοτόπια του Αγίου Νικολάου Φιλιατών, κοντά στο χωριό που ο ίδιος διαμένει πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων.

Τα κυνηγόσκυλά του είχαν «σπάσει» προς δύο κατευθύνσεις καταδιώκοντας αγριόχοιρους, ώσπου ξαφνικά η ένδειξη στο Gps έδειξε το ένα από αυτά «ακινητοποιημένο». Ένδειξη που πολλές φορές σηματοδοτεί κίνδυνο για τον σκύλο.

Έτσι, ο Θωμάς, αφού ο σκύλος βάσει του κολάρου εντοπισμού παρέμενε στο ίδιο σημείο, δίχως να χάσει στιγμή έσπευσε άμεσα προς τα εκεί. «Δεν άργησα. Έφτασα κοντά σε μισή ώρα και προσπαθούσα να εντοπίσω στο πυκνό τον θηλυκό μου σκύλο, με το όνομα Σουντέ. Άκουσα βήματα σαν εκείνα του σκύλου μέσα στο δάσος και έβλεπα το στίγμα της Σουντέ να μετακινείται. Τελικά ήταν λύκοι!», περιγράφει με τον δραματικό αυτό τρόπο στο Kynigesia, ο Θωμάς Λώλης.

Οι φωνές έκκλησης του Θωμά ξαφνικά σταματούν. Ο χρόνος για εκείνον παγώνει όταν αντικρύζει την αγαπημένη του σκύλα σε μια μακάβρια εικόνα. Η Σουντέ, είχε μόλις κατακρεουργηθεί από τα δόντια των λύκων!

Θεσπρωτία: Λύκοι Κατασπάραξαν κυνηγόσκυλοΘεσπρωτία: Λύκοι Κατασπάραξαν κυνηγόσκυλο

«Λύκους είχαμε όλα τα χρόνια, αλλά κάτι τέτοιο πρώτη φορά συμβαίνει. Δεν επιτίθονταν σε σκύλους. Είμαι βαθιά λυπημένος, την αγαπούσα πολύ και είναι κρίμα να χάνονται οι σκύλοι μας τόσο άδικα», προσθέτει ο Θωμάς Λώλης που με κόπο και μεράκι μεγαλώνει τα κυνηγόσκυλά του στις ακριτικές περιοχές της Ηπείρου.

Θεσπρωτία: Λύκοι Κατασπάραξαν κυνηγόσκυλο
Η Σουντέ, το κυνηγόσκυλο του Θωμά Λώλη που κατασπαράχθηκε από τους λύκους

Θεσπρωτία: Λύκοι Κατασπάραξαν κυνηγόσκυλο

Οι λύκοι κατεβαίνουν από τα βουνά ή παραμένουν και σε πεδινές περιοχές και οι επιθέσεις τους πληθαίνουν. Η περιγραφή για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στην περιοχή των Φιλιατών προβληματίζει κυνηγούς και κτηνοτρόφους.

 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών – Βίντεο

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών Μανιασμένες αναζητώντας μέλι, οι αρκούδες προκαλούν ζημιές αξίας χιλιάδων ευρώ σε μια σειρά επιδρομών σε μελισσοκομεία...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ