spot_img
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΡουμανία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκούδα που εισέβαλε στην αυλή μιας οικογένειας

Ρουμανία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκούδα που εισέβαλε στην αυλή μιας οικογένειας

|

Ρουμανία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκούδα που εισέβαλλε στην αυλή μιας οικογένειας

Μια αρκούδα ενάμιση ετών που εισέβαλε στην αυλή μιας οικογένειας με τέσσερα παιδιά στο ρουμάνικο χωριό Cucuieti της κοινότητας Vidra το βράδυ της Δευτέρας πυροβολήθηκε, δήλωσαν εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης

Το βράδυ της Δευτέρας, η παρουσία της αρκούδας αναφέρθηκε στο χωριό Cucuieti, από έναν πολίτη, πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος βρισκόταν με τη σύζυγο και τα παιδιά του στην αυλή και η αρκούδα μπήκε στο πίσω μέρος του σπιτιού τους.

«Η αρκούδα είχε συνηθίσει να μπαίνει στην κατοικημένη περιοχή, ειδικά προς το συγκεκριμένο νοικοκυριό. Στο παρελθόν οργανώναμε εκδιώξεις με σάλπιγγες, δεν έπεφταν πυροβολισμοί, αλλά τώρα επιβλήθηκε αυτή η απόφαση», δήλωσε ο δήμαρχος της Βίντρα, Σίλβιου Πιντίλιε, σύμφωνα με το Agerpres.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Δασικής Φρουράς Focsani, η αρκούδα έθετε σε κίνδυνο την ακεραιότητα των οικογενειών της περιοχής

Τα ξημερώματα της Τρίτης, γύρω στη 01:00, στην κοινότητα Vidra της επαρχίας Βρανσέα αναφέρθηκε η παρουσία μιας αρκούδας στο χωριό Cucuieti, για την οποία ο δήμαρχος της Vidra συγκάλεσε την επιτροπή, σύμφωνα με το διάταγμα έκτακτης ανάγκης, 81/2021, πήγε στο σημείο στο χωριό, όπου αναφέρθηκε η παρουσία της αρκούδας στην αυλή ενός ατόμου.

Όταν έφθασαν στο σημείο, η αρκούδα είχε φύγει από το χώρο και αποχώρησαν. Λίγο αργότερα, οι κάτοικοι ειδοποίησαν και πάλι ότι η αρκούδα είχε επιστρέψει. Στη συνέχεια συνεδρίασε η επιτροπή και αποφασίστηκε η θανάτωση της αρκούδας, καθώς διαπιστώθηκε ότι η παρουσία της θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των οικογενειών της περιοχής.

Οι διαχειριστές του ταμείου θηραμάτων 25 Magura εκτέλεσαν με πυρά, αρχικά η αρκούδα τραυματίστηκε και στη συνέχεια πυροβολήθηκε θανάσιμα”, δήλωσε ο Ionicα Checiu, επικεφαλής επιθεωρητής της Δασικής Φρουράς Focșani. Ο δήμαρχος της Vidra υποστηρίζει ότι οι αρκούδες έχουν γίνει απειλή για τον πληθυσμό τον τελευταίο καιρό, καθώς κατεβαίνουν όλο και περισσότερο στο χωριό σε αναζήτηση τροφής.

Τι θα γίνει με το κρέας και τη γούνα της

“Είμαστε κι εμείς φιλόζωοι, αλλά νομίζω ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει ελαφρώς από τον έλεγχο, με την έννοια ότι ο αριθμός των αρκούδων έχει αυξηθεί πολύ και η συμπεριφορά τους, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει γίνει επιθετική. Καθώς ήταν προστατευόμενο είδος για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν υπήρξε φυσική επιλογή, οπότε καταλήξαμε σε αυτή την κατάσταση. Οι αρκούδες κατεβαίνουν συχνά στο χωριό για να βρουν τροφή. Σε αυτή την περιοχή, οι άνθρωποι δεν έχουν ησυχάσει για τουλάχιστον τρεις μήνες. Έχουμε ανθρώπους τραυματισμένους, ζώα φαγωμένα. Ένα βράδυ μια άλλη αρκούδα περιφερόταν στο κέντρο της πόλης. Έχουν μάθει να κατεβαίνουν στα νοικοκυριά και να τρώνε ακόμα και σκυλοτροφή. Οι άνθρωποι είναι πολύ φοβισμένοι. Στην τελευταία παρέμβαση, ο άνθρωπος που μας το κατήγγειλε δεν μπορούσε καν να μιλήσει από φόβο. Μας έδειξε την αρκούδα, η οποία βρισκόταν περίπου πέντε μέτρα από το σπίτι του, με νοήματα”, δήλωσε ο δήμαρχος Silviu Pintilie.

Η αρκούδα που πυροβολήθηκε ήταν θηλυκή, ηλικίας περίπου ενάμισι έτους, βάρους 90 κιλών. Σύμφωνα με το νόμο, η γούνα θα παραδοθεί στη Δασική Φρουρά και το κρέας θα πωληθεί.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών – Βίντεο

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών Μανιασμένες αναζητώντας μέλι, οι αρκούδες προκαλούν ζημιές αξίας χιλιάδων ευρώ σε μια σειρά επιδρομών σε μελισσοκομεία...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ