spot_img
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠερίεργα ΝέαΑρκούδα σκότωσε έντεκα κατσίκες και 2 ποιμενικά σκυλιά - Δείτε φωτογραφίες

Αρκούδα σκότωσε έντεκα κατσίκες και 2 ποιμενικά σκυλιά – Δείτε φωτογραφίες

Άλλο ένα μακελειό από αρκούδα σε κτηνοτροφική μονάδα!

|

Αρκούδα Καστοριά: Σκότωσε έντεκα κατσίκες και 2 σκυλιά

  • «Είμαστε Ευρώπη; Αντίθετα, μας θεωρούν πολίτες β΄κατηγορίας!» ξεσπά ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Λεβαντής, ύστερα από το μακελειό που προκάλεσε αρκούδα στην κτηνοτροφική του μονάδα, στο Κεφαλάρι Καστοριάς.

«Πήρα τον εκπρόσωπο του «Αρκτούρου». Μου είπε να ειδοποιήσω το Δασαρχείο και εκείνοι θα τον ενημερώσουν επίσημα! Ακόμη δεν έχει έρθει κανείς!», καταθέτει με αγανάκτηση.
Η φονική εισβολή της αρκούδας έγινε σε δυο φάσεις: μια την προηγούμενη Πέμπτη, όταν σκότωσε τρεις γίδες και ακόμη μια την περασμένη Τρίτη, που ανέβασε τα θύματά της σε άλλες οκτώ, αλλά και δύο ποιμενικά σκυλιά.

«Είναι μεγάλη αρσενική. Ξήλωσε την περίφραξη και διέλυσε τον στάβλο. Ο ΕΛ-ΓΑ δίνει αποζημίωση 80-100 ευρώ. Οι κατσίκες ήταν γαλοκτοφόρες και έγκυες. Για μένα η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη. Δεν έχασα έντεκα, αλλά τριπλάσια ζώα! Είναι αστεία η αντιμετώπισή της κτηνοτροφίας από την Πολιτεία! Φαίνεται ότι μεγαλύτερη αξία έχει μια αρκούδα και τα δικά μας ζωντανά καμία. Αλήθεια, δεν είδα κάποιον φιλόζωο να διαμαρτύρεται για τα ζώα μας, που τα σκοτώνουν οι αρκούδες; Χύνουν δάκρυα στο ίντερνετ αν χάσει την ζωή της μια αρκούδα σε τροχαίο, αλλά περνούν στο ντούκου μια φονική επίθεση αρκούδας σε κτηνοτροφική μονάδα. Τι να κάνει το ζώο; Πεινάει!, υποστηρίζουν. Δηλαδή, τα γιδοπρόβατά μας, εμείς τα ταϊζουμε σαν τροφή για τις αρκούδες;», ρωτάει με παράπονο.

Αναφορικά με τον αριθμό των αρκούδων, ο κ. Λεβαντής τονίζει: «Έχουν γίνει πάρα πολλές! Πριν δέκα χρόνια βλέπαμε κάποια πού και πού, αλλά στα βουνά. Τώρα, μπαίνουν μέσα και στις πόλεις και οι επιθέσεις σε στάνες, κοτέτσια είναι σχεδόν κάθε μέρα. Για τα καλαμπόκια και τις κερασιές, τι να πω; Οι άνθρωποι έχουν αγανακτήσει από τις ζημιές. Βάζουν ηλεκτροφόρες περιφράξεις στα χωράφια τους και οι αρκούδες πάλι μπαίνουν και προκαλούν καταστροφές. Όλη η δυτική Μακεδονία, Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, Κοζάνη, υποφέρει από τις αρκούδες!».

Αρκούδα Καστοριά Αρκούδα Καστοριά

 

  • Ο ίδιος περιγράφει και την περιπέτεια που έζησε πριν ένα μήνα, όταν γλίτωσε παρά τρίχα από την επίθεση αρκούδας στη βοσκή.

«Τα σκυλιά γάβγιζαν σε ένα ρέμα. Εγώ, νόμισα ότι ήταν κάποιος λύκος ή αγριογούρουνα και φώναξα για να τα ενθαρρύνω. Ξαφνικά μια αρκούδα πετάχτηκε και άρχισε να τρέχει κατά πάνω μου. Ευτυχώς, κοντά μου ήταν 4-5 σκυλιά και πρόλαβαν να την απασχολήσουν, κόβοντάς της τη φόρα. Μετά, ήρθαν και τα άλλα τσομπανόσκυλα και η αρκούδα υποχώρησε στο ρέμα. Την είδα αργότερα με δυο αρκουδάκια να την ακολουθούν. Στάθηκα τυχερός, που την καθυστέρησαν τα σκυλιά και την ανάγκασαν να γυρίσει στα μικρά της, για να τα προστατέψει», καταλήγει ο κ. Λεβαντής.

 

arkoyda kefalari kastorias 2

«Τα προβλήματα με τις αρκούδες είναι ολοένα και περισσότερο αλλά το δασαρχείο και η Πολιτεία απλά παρακολουθούν τις καταστροφές και τις καταγγελίες που γίνονται, δίχως να κάνουν τίποτε. Ούτε καν μια επίσημη καταμέτρηση από δημόσιο φορέα, για να φανεί το πραγματικό μέγεθος», λένε οι κάτοικοι της περιοχής, που δείχνουν ότι δεν εμπιστεύονται πια τις «αλήθειες» που σερβίρουν οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων, οι οποίες χειρίζονται το θέμα της συνύπαρξης ανθρώπων με τις αρκούδες, με τα επιδοτούμενα προγράμματα (σ.σ. 17.000.000 ευρώ για μια εξαετία).

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα επιτίθεται σε φορτηγό και σπάει το παρμπρίζ στην Ιαπωνία – Βίντεο

Αρκούδα επιτίθεται σε φορτηγό και σπάει το παρμπρίζ στην Ιαπωνία Η τρομακτική στιγμή που μια αρκούδα επιτίθεται σε ένα φορτηγό και ραγίζει το παρμπρίζ κατά...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ