spot_img
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝέα ερώτηση στην Βουλή από τον κ. Φλώρο για το νόμο Άργος...

Νέα ερώτηση στην Βουλή από τον κ. Φλώρο για το νόμο Άργος και την Κυνοφιλία

|

Νέα ερώτηση στην Βουλή από τον κ. Φλώρο για το νόμο Άργος και την Κυνοφιλία

Κατάθεση ερώτησης του Βουλευτή Φλώρου Κωνσταντίνου, σχετικά με το νόμο Άργος, τα ζώα συντροφιάς, την κυνοφιλία και τον κυναθλητισμό.

Αριθμός Πρωτοκόλλου: 1241/19.10.2023

«Το όνομα «Άργος» αναφέρεται στον πιστό σκύλο του Οδυσσέα που αναγνώρισε τον κύριό του ύστερα από είκοσι χρόνια. Αυτό έγινε παρά το γεγονός ότι ο Οδυσσέας ήταν μεταμφιεσμένος σε ζητιάνο προκειμένου να ανακαλύψει το τι συνέβαινε στο ανάκτορό του κατά τη μακρά απουσία του. Ο Άργος ήταν ένας ελεύθερος σκύλος που άφησε απογόνους που πιστοί άνθρωποι σήμερα αυτής της Ιστορικής φυλής παλεύουν με προσωπική προσπάθεια και μεγάλη δαπάνη χρηματική να διασώσουν!

Ενώ θα έπρεπε να επιδοτείται η προσπάθεια αναπαραγωγής και διατήρησης αυτής της Ελληνικής φυλής – όπως και άλλων – εσείς με το Νομοσχέδιο Άργος προσπαθείτε να «εκτελέσετε» την κυνοφιλία στην Ελλάδα!

Ο ελληνικός ποιμενικός βρίσκεται στα πρόθυρα διεθνούς αναγνώρισης από την παγκόσμια Κυνοφιλική Ομοσπονδία (FCI) και η εφαρμογή του ανούσιου αυτού νόμου στερεί την οποιαδήποτε εξέλιξη της διαδικασίας, όταν οι Τούρκοι την ίδια στιγμή έχουν διεθνή αναγνώριση για τον ποιμενικό τους, με το όνομα «Kangal».

Επιπλέον οι κυνηγετικοί σκύλοι ήταν και παραμένουν οι αρχαιότεροι και διαχρονικότεροι σκύλοι «εργασίας». Ακόμα και η παραγωγή «άεργων» σκύλων για την κάλυψη υπαρξιακών κενών σε μια ολοένα αυξανόμενη μάζα που «νοσεί» στις μεγαλουπόλεις, στην ουσία προσδίδει βαθμό εργασίας. Άρα, όλοι οι σκύλοι επιτελούν κάποιο «έργο».

Ωστόσο, το να εντάσσονται τα κυνηγόσκυλα στη κατηγορία «ζώων συντροφιάς», την ίδια στιγμή μάλιστα που για εκείνα διεξάγονται ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, είναι ο ορισμός του παραλογισμού και της αντιφατικότητας.

Ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός:

1. Μήπως πρέπει να ανησυχούμε όταν σε αυτή τη χώρα, για ένα νομοσχέδιο που αφορά τα σκυλιά, νομοθετούν άνθρωποι που κατά δήλωσή σας « δεν έχουν ιδέα από σκυλιά»;

2. Μήπως τελικά, εισηγούνται και νομοθετούν κάποιοι άλλοι εκτός από εσάς;

3. Γιατί γράψατε τη διαβούλευση και την φωνή του λαού – συντριπτικά εναντίον σας – εκεί που δεν πιάνει μελάνι;

4. Ποια θα είναι η μέριμνά σας στο εξής για την κυνοφιλία, τον κυναθλητισμό και τους ερασιτέχνες εκτροφείς;

5. Γιατί δεν δημιουργείτε απλώς μια βάση δεδομένων για τα καθαρόαιμα σκυλιά;

6. Ζητάτε την απομείωση των αγριόχοιρων και τα σκυλιά σκοτώνονται σε αυτό το κυνήγι. Χωρίς δυνατότητα αναπαραγωγής πως θα αντικατασταθούν τα χαμένα σκυλιά;

Νέα ερώτηση στην Βουλή από τον κ. Φλώρο για το νόμο Άργος και την Κυνοφιλία

Νέα ερώτηση στην Βουλή από τον κ. Φλώρο για το νόμο Άργος και την Κυνοφιλία

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νόμος « Άργος»: Να πληρώσουμε αλλά γιατί;

Νόμος « Άργος»: Να πληρώσουμε αλλά γιατί; Όταν για τέσσερα χρόνια έχεις σε εφαρμογή ένα νόμο που σε κάποια σημεία του δεν μπορεί να λειτουργήσει...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ