spot_img
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝέα επίθεση αρκούδας στη Σλοβακία - Δύο σοβαρά τραυματίες

Νέα επίθεση αρκούδας στη Σλοβακία – Δύο σοβαρά τραυματίες

|

Νέα επίθεση αρκούδας στη Σλοβακία – Δύο σοβαρά τραυματίες

Άλλη μια επίθεση αρκούδας: Δύο τουρίστες τραυματίστηκαν στην Πολάνα – Η ομάδα έκτακτης ανάγκης παρακολουθεί την τοποθεσία

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στην περιοχή Πολάνα, οροσειρά στην κεντρική Σλοβακία, μετά από επίθεση από αρκούδα.

Στο σημείο έσπευσαν αεροδιασώστες και η ομάδα επέμβασης για την καφέ αρκούδα της Κρατικής Υπηρεσίας Προστασίας της Φύσης της Σλοβακίας (SNP). Δύο άνδρες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο με τραύματα στο πρόσωπο, τα κάτω και τα άνω άκρα, δήλωσε η Κριστίνα Μπούκοβα, υπεύθυνη επικοινωνίας της SOP.

Οι πρώτοι που έφτασαν στον τόπο της επίθεσης ήταν μέλη της ομάδας επέμβασης, οι οποίοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους άνδρες. Ο πιθανός στόχος των πεζοπόρων ήταν η θέα από ένα βράχο.

«Η ομάδα επέμβασης SOP SR θα παρακολουθεί την περιοχή και θα ενημερώσει για την περαιτέρω πρόοδο κατά τη διάρκεια της επόμενης ημέρας, πρόσθεσε η Μπούκοβα.

Οι εναέριοι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν τον τόπο του συμβάντος απευθείας από το κατάστρωμα του ελικοπτέρου. «Λόγω του γεγονότος ότι επρόκειτο για ένα δύσκολο έδαφος, όπου ήταν αδύνατη η προσγείωση, και με την πιθανότητα η αρκούδα να βρισκόταν ακόμη εκεί, οι δύο άνδρες απομακρύνθηκαν σταδιακά από το σημείο με τη χρήση του βαρούλκου του ελικοπτέρου και μεταφέρθηκαν σε σημείο ασφαλούς ενδιάμεσης προσγείωσης.

Οι διασώστες παρείχαν στους ασθενείς άμεση περίθαλψη και θεραπεία και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μπάνσκα Μπίστριτσα με σοβαρά τραύματα.

Η κατάσταση και των δύο ασθενών μετά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα έχει σταθεροποιηθεί. «Ένας ασθενής εισήχθη στη χειρουργική κλινική τραύματος. Ο άλλος βρίσκεται στην κλινική γναθοπροσωπικής χειρουργικής και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση», εξήγησε η εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Σχεδιάζουν νόμο για τον πυροβολσιμό των αρκούδων

Τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης θα επιστρέψουν στις εργασίες τους την Τρίτη. Μέρος του σχεδίου ημερήσιας διάταξης της συνόδου είναι επίσης ένας νόμος σχετικά με τη θήρευση αρκούδων. Ο νόμος επρόκειτο να συζητηθεί νωρίτερα σε έκτακτη συνεδρίαση, αλλά τελικά ακυρώθηκε.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Τόμας Τάραμπα (υποψήφιος της SNS) δήλωσε ότι ήθελε να βρει συναίνεση για τον νόμο με μέρος της αντιπολίτευσης. Ο νόμος θα πρέπει να προβλέπει εξαιρέσεις για τη ρύθμιση των περιπτώσεων όπου η προστασία της καφέ αρκούδας πρέπει να υποχωρήσει έναντι υψηλότερου κοινωνικού συμφέροντος, δηλαδή της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και υγείας. Η κυβέρνηση επιθυμεί ο νόμος να συζητηθεί από το Κοινοβούλιο με συνοπτική νομοθετική διαδικασία.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα επιτίθεται σε φορτηγό και σπάει το παρμπρίζ στην Ιαπωνία – Βίντεο

Αρκούδα επιτίθεται σε φορτηγό και σπάει το παρμπρίζ στην Ιαπωνία Η τρομακτική στιγμή που μια αρκούδα επιτίθεται σε ένα φορτηγό και ραγίζει το παρμπρίζ κατά...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ