spot_img
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Μάστιγα» οι λύκοι για τα κυνηγόσκυλα - Ηχητικό

«Μάστιγα» οι λύκοι για τα κυνηγόσκυλα – Ηχητικό

Δεν σταματούν οι φονικές επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα. Αντίθετα, ολοένα και μεγαλώνει η λίστα με τα θύματά τους στον κυνηγότοπο

|

«Μάστιγα» οι λύκοι για τα κυνηγόσκυλα

Δεν σταματούν οι φονικές επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα. Αντίθετα, ολοένα και μεγαλώνει η λίστα με τα θύματά τους στον κυνηγότοπο

Τα τελευταία δύο περιστατικά καταγράφηκαν, με διαφορά 39 ημερών, στον νομό Ξάνθης.

Και στις δυο περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες τους βρήκαν ό,τι άφησαν τα δόντια των λύκων από τα κατακρεουργημένα σκυλιά τους: τα κεφάλια με τα λουράκια και τα πόδια τους, όπως φαίνεται και από τα μακάβρια φωτογραφικά ντοκουμέντα, που ανάρτησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης στην ιστοσελίδα του, με σχετικές ανακοινώσεις.

«Προσοχή, νέο κρούσμα επίθεσης λύκου σε κυνηγόσκυλο στην περιοχή Άνω Καρυόφυτο-Ξάνθης. Εφιστούμε την προσοχή σας!», αναφέρει η μία. Στη φωτογραφία που συνοδεύει την ανακοίνωση, είναι αποτυπωμένη η φρικτή ιστορία με ένα φαγωμένο τρίχρωμο λαγόσκυλο, μάλλον μπιγκλ.

Δεν είχαν περάσει ούτε εννέα μέρες από την προηγούμενη ανάρτηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, με ανάλογο περιεχόμενο: «Προσοχή, νέο κρούσμα επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σήμερα Τετάρτη, 11/10/2023, στην περιοχή βόρεια του οικισμού Δαφνώνα-Ξάνθης, κοντά στην κεραία. Εφιστούμε την προσοχή σας!», είναι η επισήμανση και παρότρυνση για αυξημένη επαγρύπνηση.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια τα θύματα κυνηγόσκυλων από τους λύκους ανέρχονται σε εκατοντάδες! Έχουν γίνει επανειλημμένα αναφορές στους αρμοδίους, αλλά απ’ ό, τι φαίνεται δεν ιδρώνει το αφτί κανενός! Ανάλογες διαμαρτυρίες έχουν κάνει και οι κτηνοτρόφοι, που βλέπουν τα κοπάδια τους να αποδεκατίζονται από αγέλες λύκων, χωρίς, ωστόσο, να εισακούγονται οι καταγγελίες τους, μια και στις υπηρεσίες των υπουργείων έχουν «κατασκηνώσει» στελέχη που έχουν «ευήκοα ώτα» μόνον για τους …μύθους φιλοζωικών οργανώσεων που επιμένουν να ισχυρίζονται ότι «οι λύκοι στην Ελλάδα είναι σπάνιοι(!;).

Πρόσφατα, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Αρκτούρου», Πάνος Στεφάνου, με αφορμή τις διαμαρτυρίες κτηνοτρόφων της Λαμίας για τις επιθέσεις στα ζώα τους, ανερυθρίαστα δήλωσε: «οι λύκοι στην Ελλάδα είναι από 700 έως 1.000».

Η αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων, Μυρτώ Λύκα, από την πλευρά της, έδωσε αποστομωτική απάντηση:

«Αν οι λύκοι είναι τόσοι, όπως μας λένε εδώ και μια δεκαετία, δύο πράγματα συμβαίνουν: ή ο «Αρκτούρος» δεν κάνει καλά τη δουλειά του-άρα πάνε στράφι οι επιδοτήσεις που παίρνει, ή είναι πολλοί περισσότεροι και πρέπει να βρεθεί τρόπος να διαχειριστεί η κατάσταση, ώστε να μην χάνουμε τα ζώα μας εμείς οι κτηνοτρόφοι και οι κυνηγοί τα σκυλιά τους».

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα επιτίθεται σε φορτηγό και σπάει το παρμπρίζ στην Ιαπωνία – Βίντεο

Αρκούδα επιτίθεται σε φορτηγό και σπάει το παρμπρίζ στην Ιαπωνία Η τρομακτική στιγμή που μια αρκούδα επιτίθεται σε ένα φορτηγό και ραγίζει το παρμπρίζ κατά...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ