spot_img
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΛύκοι προκάλεσαν μακελειό σε 110 πρόβατα στην Κάτω Σαξονία: «Μία από τις...

Λύκοι προκάλεσαν μακελειό σε 110 πρόβατα στην Κάτω Σαξονία: «Μία από τις χειρότερες επιθέσεις λύκων που έγιναν ποτέ»

Λουτρό αίματος από επίθεση λύκων

|

 

Ένα μεγάλο μέρος ενός κοπαδιού με περισσότερα από 110 πρόβατα έπεσε θύμα επίθεσης από αγέλη λύκων στην περιοχή του Stade στην Κάτω Σαξονία – Αγρότες και οι κυνηγοί απαιτούν μια γρήγορη απάντηση

Σε μια επίθεση σε ένα κοπάδι προβάτων, πεθαίνουν αρκετές δεκάδες κτηνοτροφικά ζώα. Οι αρμόδιοι κυνηγοί κάνουν λόγο για «μια από τις χειρότερες επιθέσεις λύκων που έγιναν ποτέ».

Σύμφωνα με τον σύλλογο κυνηγών της περιοχής Stade eV, ένας λύκος ή αγέλη λύκων επιτέθηκαν σε κοπάδι προβάτων στο Graepel το Σάββατο. Από τα 112 πρόβατα, τα 18 θανατώθηκαν αμέσως από τον λύκο, 37 πρόβατα χρειάστηκε να υποβληθούν σε ευθανασία από κτηνιάτρους, 30 πρόβατα τραυματίστηκαν και 2 πρόβατα αγνοούνται.

«Η επίθεση από έναν ή περισσότερους λύκους σε ένα κοπάδι προβάτων στο Graepel έδειξε για άλλη μια φορά ότι η παρουσία εδαφικών κοπαδιών στις παράκτιες βοσκήσιμες περιοχές  έρχεται σε σύγκρουση με τον πολιτικό στόχο της «βόσκησης» και έτσι οδηγεί σε περαιτέρω μείωση της κτηνοτροφικής βόσκησης και, ως εκ τούτου, για την ασφάλεια», ανέφερε η κοινότητα των κυνηγών σε ανακοίνωσή της.

Ανανεώνουν το αίτημα και απευθύνουν έκκληση στους περιφερειακούς βουλευτές να αντιμετωπίσουν την ειδική τους ευθύνη και να εφαρμόσουν άμεσα τη συμφωνία της συμφωνίας συνασπισμού στις ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις, για μια περιφερειακά διαφοροποιημένη διαχείριση χαρτοφυλακίου σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο Πρωθυπουργός Weil εξήγησε στις 15 Αυγούστου 2023 στο Freiburg/Elbe στην περιοχή Stade ότι στόχος της πολιτειακής κυβέρνησης είναι ένα σύστημα μείωσης του πληθυσμού των λύκων σε περιοχές που κατακλύζονται από επιθέσεις λύκων έως ότου «δεν υπάρξει άλλη υπερβολική ζημιά».

«Εδώ, στη συνοικία Stade, το μέτρο έχει ξεπεραστεί! Το περιστατικό στο Graepel δείχνει ότι απαιτείται γρήγορη δράση και ότι η προστασία των ακτών και των αναχωμάτων χρειάζεται γρήγορες απαντήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος Peter Hatecke. «Αλλά δεν απαιτούμε μόνο γρήγορη δράση για τη μείωση του πληθυσμού των λύκων, αλλά και μη γραφειοκρατική βοήθεια για τους βοσκούς που έχουν πληγεί!», συνέχισε ο πρόεδρος.

Οι φωτογραφίες δεν είναι για τους ευαίσθητους

Δεκάδες νεκρά πρόβατα κείτονται νεκρά σε ένα ρυμουλκούμενο, με τα μάτια τους ορθάνοιχτα, τη γούνα τους μέσα στο κόκκινο. Το λιβάδι μοιάζει με πεδίο μάχης. Όποιος ή ό,τι λυσσόταν στο λιβάδι στην πόλη Gräpel (περιοχή Stade) της Κάτω Σαξονίας πρέπει να ενήργησε σαν σε αιματοχυσία: 55 ζώα νεκρά, 30 τραυματίες και δύο εξακολουθούν να αγνοούνται.

18 πρόβατα θανατώθηκαν αμέσως στην επίθεση, 37 χρειάστηκε να υποβληθούν σε ευθανασία αργότερα…

lykoi provata

«Λύκοι όπως στη Σουηδία και τη Νορβηγία»

“Αφαιρέστε”, αυτό είναι κυνηγετική ορολογία για το “σκοτώστε”. “Στην Κάτω Σαξονία ζουν μαζί τόσοι λύκοι όσοι στη Σουηδία και τη Νορβηγία, μόνο που σε πολύ μικρότερο χώρο”, λέει ο Seefried. Για να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι της Κάτω Σαξονίας να συνεχίσουν να βόσκουν ζώα, θα πρέπει να μειωθεί ο πληθυσμός των λύκων. “Μόνο και μόνο για να διατηρηθούν τα πρόβατα στο ανάχωμα, τα οποία είναι σημαντικά για την προστασία από τις πλημμύρες”.

Σύμφωνα με τους κυνηγούς, τα ίχνη των λύκων βρέθηκαν κοντά στο λουτρό αίματος.

Στην περίπτωση της σφαγής των προβάτων του Gräpel, ούτε ο φράχτης των λύκων δεν θα είχε βοηθήσει. Αυτό ήταν ακόμη υψηλότερο από το συνηθισμένο, λέει ο Seefried: “Επιπλέον, κόστισε 28.000 ευρώ σε επιδοτήσεις, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από τα χρήματα των φορολογουμένων”. Από την άποψή τους, ακόμη και οι υψηλότεροι φράχτες δεν θα βοηθούσαν.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κυνήγι λύκων ενισχύουν οι κυνηγοί δίπλα στους θηροφύλακες στην Ελβετία

Το κυνήγι λύκων ενισχύουν οι κυνηγοί δίπλα στους θηροφύλακες στην Ελβετία Στο μέλλον, οι κυνηγοί στο καντόνι Glarus θα πρέπει να υποστηρίξουν τους θηροφύλακες στη...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ