spot_img
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚυνηγοί βοήθησαν την ΕΛ.ΑΣ στην σύλληψη λαθρομεταναστών

Κυνηγοί βοήθησαν την ΕΛ.ΑΣ στην σύλληψη λαθρομεταναστών

Η σύλληψη έγινε στα Λεγραινά Ανατολικής Αττικής

|

Κυνηγοί συνέβαλλαν στην σύλληψη λαθρομεταναστών

Τους αντιλήφτηκαν που «λούφαζαν» μέσα στα πουρνάρια, ειδοποίησαν την Άμεση Δράση και λίγο αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους συλλάβουν.

Το περιστατικό έγινε σήμερα το πρωί, στην περιοχή Άσπρο Λιθάρι των Λεγραινών, όπου τέσσερις φίλοι είχαν πάει για τρυγόνια. Μόνο που πριν πιάσουν τα καρτέρια τους, αντιλήφτηκαν τους αλλοδαπούς που κρύβονταν μέσα στους θάμνους. Δεν έχασαν καιρό και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Σε χρόνο ρεκόρ, έφτασαν στην περιοχή τρία περιπολικά και δύο μηχανές και συνέλαβαν γύρω στα 20 άτομα. Λίγο αργότερα, σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο σε κοντινό δρόμο εντόπισαν και άλλα πέντε άτομα, τα οποία επίσης συνέλαβαν.

lathrometanastes legraina 3 lathrometanastes legraina 1

Την Άμεση Δράση ειδοποίησε ο Δημήτρης Σωφρόνης, που με άλλους τρεις φίλους του είχαν πάει στην περιοχή των Λεγραινών για κυνήγι τρυγονιών. Οι τέσσερις τους είναι μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου.

«Είναι μάλλον Σύριοι ή Πακιστανοί! Πρέπει να τους άφησε κάποιο καϊκι και να τους είχαν δώσει οδηγίες να περιμένουν στα πουρνάρια κοντά στο δρόμο, απ’ όπου κάποιοι διακινητές θα τους έπαιρναν λίγους-λίγους για να τους προωθήσουν σε προκαθορισμένα σημείο, ώστε να χαθούν τα ίχνη τους», είπε στην ισοσελίδα μας, ο Βασίλης Μαυρομάτης, μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαυρίου, ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας.

lathrometanastes legraina 4 lathrometanastes legraina 2

«Είμαι μέλος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής, ενταγμένος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πήγαινα να αναλάβω υπηρεσία, όταν είδα τους κυνηγούς, τους αστυνομικούς και τους συλληφθέντες που θα μεταφέρονταν με οχήματα. Μάλλον Σύριοι ή Πακιστανοί θα ήταν, όπως έδειχναν τα χαρακτηριστικά τους. Σήμερα, είχαμε κατηγορία κινδύνου 4. Τα παιδιά έκαναν πολύ καλά που ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ίσως γι αυτό κάποιοι ενοχλούνται από την παρουσία των κυνηγών στα βουνά: βλέπουν πράγματα!», ανέφερε στο “Kynigesia.gr”.

  • Σύμφωνα με τον χάρτη Επικινδυνότητας η κατηγορία 4, με χρώμα πορτοκαλί, σημαίνει ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης των πυρκαγιών, είναι ιδιαίτερα υψηλός και το κυριότερο ότι η καθεμιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις, εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι «σπάνιοι» βολτάρουν δίπλα σε παιδική χαρά – Βίτνεο

Λύκοι βολτάρουν δίπλα σε παιδική χαρά! Άλλη μια καταγραφή εμφάνισης λύκου στην περιοχή της Φυλής (Χασιά). Την φορά αυτή το σπάνιο υπέρ προστατευόμενο είδος έκανε...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ