spot_img
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚΣ Αγίου Νικολάου: Εντοπισμός δηλητηριασμένων όρνεων

ΚΣ Αγίου Νικολάου: Εντοπισμός δηλητηριασμένων όρνεων

|

 

Ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό ερεύνησε ο Γιώργος Χωραφάς με την Πάκα, την Παρασκευή 23/4/2021, αμέσως μετά την αυτοψία στη Βαϊνιά καθώς ειδοποιήθηκε από κτηνοτρόφο της περιοχής για νεκρούς γύπες στον δρόμο Κριτσάς-Καθαρού.

 

Στην περιοχή μετέβη ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Γιώργος Σκύβαλλος και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου. Δυστυχώς και τα τρία όρνια ήταν νεκρά με ξεκάθαρα συμπτώματα δηλητηρίασης. Ο Γιώργος με την Πάκα ερεύνησαν μια αρκετά μεγάλη περιοχή, ενώ το ίδιο απόγευμα αλλά και το Σάββατο ερεύνησαν και σε άλλα σημεία ο Γιώργος Σκύβαλλος με τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα κ. Καστρινάκη, χωρίς όμως να εντοπίσουν κάτι ύποπτο. Το πιθανότερο είναι βέβαια τα όρνια να δηλητηριάστηκαν αρκετά μακρύτερα από το σημείο που εντοπίστηκαν.

Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη θέση βρίσκεται εντός της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης του Οροπεδίου Λασιθίου και πολύ κοντά στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας Κορυφή Λάζαρος-Μαδάρα Δίκτης GR4320010, χαρακτηρισμένη προστατευόμενη περιοχή του Δικτύου NATURA 2000 λόγω της παρουσίας κινδυνευόντων απειλούμενων αρπακτικών πτηνών όπως ο γυπαετός, τα όρνια, ο χρυσαετός, ο σπιζαετός κ.ά.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί να κυνηγήσω με ένα παλιό όπλο;

Τα παλιά όπλα ασκούν μια ιδιαίτερη γοητεία σε πολλούς κυνηγούς, με αποτέλεσμα να τα προτιμούν στο κυνήγι, ακόμη κι αν έχουν επιλογή να χρησιμοποιήσουν...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ