spot_img
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚανιβαλισμός από γουρούνια που σώθηκαν στον πλημμυρισμένο Κοσκινά - Τρώνε το ένα...

Κανιβαλισμός από γουρούνια που σώθηκαν στον πλημμυρισμένο Κοσκινά – Τρώνε το ένα το άλλο

Ένα μακάβριο και άκρως ανησυχητικό για τη δημόσια υγεία σκηνικό

|

Κανιβαλισμός από γουρούνια που σώθηκαν στον πλημμυρισμένο Κοσκινά – Τρώνε το ένα το άλλο

Ένα μακάβριο και άκρως ανησυχητικό για τη δημόσια υγεία σκηνικό εκτυλίσσεται στον Κοσκινά του δήμου Παλαμά όπως αποκάλυψε μιλώντας στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας” ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας.

Στη χοιροτροφική μονάδα όπου έχουν πνιγεί τα περισσότερα από τα 6000 γουρούνια που βρίσκονταν εκεί, κάτω από τα λασπόνερα, όσα γλίτωσαν ανέβηκαν πάνω στο ανάχωμα του Καλέντζη και μη βρίσκοντας τροφή, καθώς όλη η περιοχή παραμένει πλημμυρισμένη, κανιβαλίζουν τρώγοντας το ένα το άλλο!

Η εικόνα αυτή έχει τρομοκρατήσει τους κατοίκους του πολύπαθου χωριού που ζητούν άμεση θανάτωση των ζώων και απομάκρυνσή τους από τις αρχές, είτε είναι στρατός που ήρθε για δυο μέρες στον Παλαμά και μετά έφυγε, είτε είναι κτηνιατρικές ή άλλες υπηρεσίες. Επείγει επίσης η απομάκρυνση όλων των νεκρών ζώων καθώς η κατάσταση στα χωριά του Παλαμά είναι αφόρητη κατέληξε ο κ. Τζέλλας.

Κραυγή απόγνωσης για τα νεκρά ζώα από τους κατοίκους του Κοσκινά, δύο εβδομάδες μετά την καταστροφή

Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης από τους κατοίκους του Κοσκινά στον Δήμο Παλαμά για τα νεκρά ζώα που δεν έχουν περισυλλέγει.

Κανιβαλισμός από γουρούνια που σώθηκαν στον πλημμυρισμένο Κοσκινά - Τρώνε το ένα το άλλο
Εικόνα προ τριημέρου στο δρόμο μεταξύ Κοσκινά – Μαραθέας

Κάτοικοι της περιοχής υπογράμμισαν στο Νέο Αγώνα ότι σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την πλημμύρα δεν έχει γίνει ακόμη περισυλλογή όλων των νεκρών ζώων. Τονίζουν ότι απειλείται η υγεία τους από αυτή την υγειονομική «βόμβα» και στέκονται στο γεγονός πως ακόμη δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για τους χιλιάδες νεκρούς χοίρους που υπάρχουν εντός της μεγάλης χοιροτροφικής μονάδας που λειτουργούσε στην περιοχή.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ιδιοκτήτη της μονάδας, κ. Γιώργος Διδάγγελο, σημείωσε ότι περισσότερα από 6.000 νεκροί χοίροι παραμένουν ακόμη εντός της μονάδας. Ο ίδιος μάλιστα απευθύνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο ώστε να προχωρήσει άμεσα η περισυλλογή τους.

Με πληροφορίες από thessaliatv

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζεται η ανθρωπιστική βοήθεια των κυνηγών στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας!

Συνεχίζεται η ανθρωπιστική βοήθεια των κυνηγών της Θεσσαλίας στις πλημμυροπαθείς περιοχές! Η Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζουν οι...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ