spot_img
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαιρόςΚαιρός - Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους η Δευτέρα

Καιρός – Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους η Δευτέρα

|

 

Επιδείνωση του καιρού έχει παρουσιαστεί από το απόγευμα της Κυριακής (31/1) στη δυτική και στη βόρεια Ελλάδα. Τη Δευτέρα η κακοκαιρία θα προχωρήσει νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Αιγαίο, εντάσεως 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

Εκτός από τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη κεντρική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησος, από τις πρώτες πρωινές ώρες θα επηρεαστεί η Θράκη και βαθμιαία τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα έντονα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να εξασθενήσουν στα δυτικά και τη Μακεδονία, από το απόγευμα στη Θράκη, ενώ στα νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (02-02-2021).

Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, οι οποίοι τη Δευτέρα θα φτάσουν πιθανώς και τα 9 μποφόρ.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Ο καιρός σήμερα

Στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και την ανατολική νησιωτική χώρα, βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, μέχρι το απόγευμα, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες, θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών – Βίντεο

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών Μανιασμένες αναζητώντας μέλι, οι αρκούδες προκαλούν ζημιές αξίας χιλιάδων ευρώ σε μια σειρά επιδρομών σε μελισσοκομεία...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ