spot_img
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓαλλία: Κυνηγός πεθαίνει αφού τραυματίστηκε από αγριογούρουνο που πυροβόλησε

Γαλλία: Κυνηγός πεθαίνει αφού τραυματίστηκε από αγριογούρουνο που πυροβόλησε

Ένα εξαιρετικά σπάνιο ατύχημα

|

Γαλλία: Κυνηγός πεθαίνει αφού τραυματίστηκε από αγριογούρουνο που πυροβόλησε

Tο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια μιας εξόρμησης αγριογούρουνου στο Beziers της νότιας Γαλλίας, στην περιοχή Herault, ένας κυνηγός βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος δίπλα σε ένα αγριογούρουνο που προφανώς μόλις είχε πυροβολήσει.

Δυστυχώς, παρά την παρέμβαση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και του ιατρικού σώματος, ο άνδρας πέθανε λίγες ώρες μετά από αυτό που ήταν σαφώς ένα τραγικό ατύχημα.

Μια τραγωδία που προκάλεσε έρευνα

Με βαριά καρδιά οι κυνηγοί στην περιοχή Herault πληροφορήθηκαν την απώλεια ενός από τους κυνηγούς τους, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Ένα κυνήγι αγριογούρουνου λάμβανε χώρα στο Beziers το Σάββατο, αλλά δεν έληξε τόσο ευτυχισμένα όσο συνήθως. Το μεσημέρι, ένας από τους κυνηγούς, ηλικίας 80 ετών, βρέθηκε με ένα σοβαρό τραύμα στο μηρό, όχι μακριά από ένα αγριογούρουνο που προφανώς είχε πυροβολήσει και σκοτώσει.

Οι ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στον τραυματισμό δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αλλά οι αρχικές ενδείξεις είναι ότι ο άνδρας δέχθηκε επίθεση από το αγριογούρουνο που μόλις είχε πυροβολήσει.

Το αγριογούρουνο τον τραυμάτισε στο άνω μέρος του μηρού, αλλά παρατηρήθηκε και τραύμα από σφαίρα. Δεν είναι σαφές πώς συνέβη αυτό, αλλά φαίνεται ότι η επίθεση του αγριογούρουνου ήταν η αιτία για ό,τι συνέβη στη συνέχεια.

Το τραύμα από σφαίρα προκλήθηκε από πυροβολισμό κατά του αγριογούρουνου που επιτέθηκε ή ο άνδρας αυτοπυροβολήθηκε πανικόβλητος; Προς το παρόν, τίποτα δεν είναι βέβαιο.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάληξη ήταν μοιραία για το θύμα, το οποίο πέθανε λίγες ώρες μετά το ατύχημα, παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Lapeyronie του Μονπελιέ και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η κοινή έρευνα της αστυνομίας και του Γαλλικού Γραφείου Βιοποικιλότητας βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να αποκαλύψει τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του 80χρονου τις επόμενες εβδομάδες.

Ένα εξαιρετικά σπάνιο ατύχημα

Αυτού του είδους το ατύχημα είναι εξαιρετικά σπάνιο, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας του Herault όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους του Midi Libre.

Πρέπει να ειπωθεί ότι στη περιοχή αυτή διεξάγεται πολύ κυνήγι, με σχεδόν 10.000 κυνηγούς να βρίσκονται στο πεδίο σε κάθε κυνήγι. Σε σύγκριση με τον αριθμό των κυνηγετικών επιχειρήσεων, αυτού του είδους τα ατυχήματα είναι εξαιρετικά σπάνια.

Ωστόσο, όλοι οι κυνηγοί συμφωνούν ότι το αγριογούρουνο μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ειδικά αν είναι τραυματισμένο.

Μια αντίληψη που το ευρύ κοινό τείνει να ξεχάσει από την άφιξη των αγριογούρουνων στην πόλη, ακόμα κι αν κάποιοι έχουν ήδη πληρώσει το τίμημα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένα κοριτσάκι δέχτηκε επίθεση από αγριόχοιρους στη Μασσαλία, κάτι που άρχισε να αλλάζει νοοτροπίες, ακόμα κι αν σπάνια απαιτείται προσοχή όταν αντιμετωπίζουμε αγριογούρουνα σε αστικές περιοχές.

Πέρα από την επιθετική συμπεριφορά που μπορεί να αναπτύξει ένα αγριογούρουνο, οι κυνηγοί εκπαιδεύονται τακτικά στην ασφάλεια στο κυνήγι. Οι υπεύθυνοι της γραμμής μας υπενθυμίζουν συνεχώς τους κανόνες ασφαλείας και όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις Γαλλικές Ομοσπονδίες κάνουν τη διαφορά με τον αριθμό των ατυχημάτων να μειώνεται κατακόρυφα εδώ και αρκετά χρόνια.

Θα πρέπει να περιμένουμε τα συμπεράσματα των αρχών για να μάθουμε πώς ακριβώς συνέβησαν τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο αυτού του κυνηγού κατά τη διάρκεια αυτού του κυνηγιού.

Με πληροφορίες από chassepassion

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών – Βίντεο

Αρκούδα καταστρέφει κυψέλες και δέχεται την επίθεση των μελισσών Μανιασμένες αναζητώντας μέλι, οι αρκούδες προκαλούν ζημιές αξίας χιλιάδων ευρώ σε μια σειρά επιδρομών σε μελισσοκομεία...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ