spot_img
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΦωτιά στην Αχαΐα: Συγκλονιστικές εικόνες από δορυφόρο της NASA

Φωτιά στην Αχαΐα: Συγκλονιστικές εικόνες από δορυφόρο της NASA

|

Συγκλονιστικές εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στη Ζήρια Αχαΐας κατέγραψαν το Σάββατο οι δορυφόροι της NASA.

Λίγο μετά την εκκίνηση της πυρκαγιάς, ο πυκνός καπνός είχε καλύψει μεγάλο μέρος του Κορινθιακού κόλπου καθώς οι δυτικοί άνεμοι που έπνεαν καθ’ ύψος μετέφεραν τον καπνό προς τα ανατολικά.

Επίσης, δορυφορικές εκτιμήσεις των δορυφόρων SUOMI NPP και NOAA-20 αποκαλύπτουν τη μεγάλη έκταση της πυρκαγιάς 3 ώρες περίπου μετά την εκκίνηση της καθώς τόσο η διαθέσιμη καύσιμη ύλη όσο και οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούσαν την ταχεία εξάπλωση αυτής.

fotia\-ziria\-1

Η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από τις 12:25 το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή, έχοντας κάψει 20 σπίτια, αυτοκίνητα και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό συνολικά 16 ατόμων.

ziria\-2
 
 

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα άρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας συνεχείς ρίψεις στο πύρινο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας, στην Αιγιάλεια. 

Παράλληλα ενισχυμένες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έδωσαν όλη την νύχτα μάχη με τις φλόγες, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους, υποστηριζόμενες από τα εναέρια μέσα, για να περιορίσουν την φωτιά, να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, ενώ το έργο των δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την περιοχή Λαμπίρι προς Άνω Ζήρια.

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται αυτήν την ώρα στην περίμετρο Ζήρια, Λαμπίρι και Καμάρες, ενώ η επιχείρηση κατάσβεσης ενισχύεται με δυνάμεις από όλη την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, δόθηκε εντολή στους κατοίκους του Λόγγου να επιστρέψουν στα σπίτια τους, καθώς η περιοχή δεν κινδυνεύει πλέον από τη φωτιά.

Πηγή: reader.gr

photo: eurokinisi.gr

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Κυνηγοί «επουλώνουν» τις πληγές της Πάρνηθας: Ρίψη 12 τόνων τροφής για την άγρια πανίδα! – Βίντεο

Οι Κυνηγοί στην Πάρνηθα: Ρίψη τροφής για την άγρια πανίδα! Οι δυσμενείς επιπτώσεις στα είδη της άγριας ζωής μετά την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στην Πάρνηθα...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ