spot_img
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταFACE: Επιστολή στην Πρόεδρο της ΕΕ - Ζητά την «χαλάρωση» της προστασίας...

FACE: Επιστολή στην Πρόεδρο της ΕΕ – Ζητά την «χαλάρωση» της προστασίας των λύκων

Kαλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση για την υλοποίηση των επόμενων βημάτων

|

FACE: Επιστολή στην Πρόεδρο της ΕΕ – Ζητά την χαλάρωση της προστασίας των λύκων

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Προστασίας της Φύσης καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση για την υλοποίηση των επόμενων βημάτων για τον έλεγχο των πληθυσμών των λύκων

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Διατήρηση της άγριας ζωής – FACE. Βρυξέλλες, 15 Νοεμβρίου 2023

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για το Κυνήγι και τη Διατήρηση της Άγριας Πανίδας (FACE) απέστειλε ανοιχτή επιστολή στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,  καλώντας την να προχωρήσει μετά την πρόσφατη διαβούλευση για τους λύκους στην Ευρώπη.

Η επιστολή επαινεί την Πρόεδρο της Επιτροπής για την έναρξη της διαβούλευσης τον Σεπτέμβριο, συγκεντρώνοντας ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα για τους πληθυσμούς των λύκων και τις επιπτώσεις τους, αλλά ζητεί να αναλάβουν δράση για τα επόμενα βήματα το συντομότερο δυνατό. Ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ursula von der Leyen έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αυτό το θέμα.

Την επιστολή υπέγραψε ο Torbjοrn Larsson, Πρόεδρος της FACE, εξ ονόματος των μελών της FACE, που εκπροσωπούν 7 εκατομμύρια κυνηγούς στην Ευρώπη.

Απαιτήσεις της FACE

Ειδικότερα, η επιστολή καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «ενεργήσει γρήγορα για τη θέσπιση πρακτικών πλαισίων για τη διαχείριση της συνύπαρξης». Πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταρτίσει ένα “πρόγραμμα για τα μεγάλα σαρκοφάγα” που θα τροποποιεί τα παραρτήματα της οδηγίας για τους οικοτόπους.

Θεωρούν επίσης απαραίτητο να «αποσαφηνιστεί η ευελιξία του εγγράφου καθοδήγησης της ΕΕ για την αυστηρή προστασία», ώστε να αντικατοπτρίζει τις πρόσφατες δηλώσεις τους, ιδίως το δελτίο τύπου τους για τους “Λύκους στην Ευρώπη”.

Ο Γενικός Γραμματέας του FACE, Δρ. David Scallan, συνόψισε την επιστολή σε αυτό το βίντεο:

 

FACE: Επιστολή στην Πρόεδρο της ΕΕ

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κυνήγι λύκων ενισχύουν οι κυνηγοί δίπλα στους θηροφύλακες στην Ελβετία

Το κυνήγι λύκων ενισχύουν οι κυνηγοί δίπλα στους θηροφύλακες στην Ελβετία Στο μέλλον, οι κυνηγοί στο καντόνι Glarus θα πρέπει να υποστηρίξουν τους θηροφύλακες στη...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ