spot_img
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπετράπη η θήρα του αγριόχοιρου στον Έβρο - Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ

Επετράπη η θήρα του αγριόχοιρου στον Έβρο – Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ

|

Επιτράπηκε η θήρα του αγριόχοιρου στον Έβρο – Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Σκυλακάκης επιτρέπεται ΜΟΝΟ η θήρα του αγριόχοιρου σε περιοχές του νομού Έβρου που δεν κάηκαν.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει η απόφαση :

«Κατ’ εξαίρεση της προαναφερόμενης γενικής απαγόρευσης θήρας στην Π.Ε Έβρου επιτρέπεται η θήρα του αγριόχοιρου (Sus scrofa) στις χερσαίες περιοχές της ΠΕ Έβρου οι οποίες δεν περιλαμβάνονται εντός του περιγράμματος της πρόσφατα καμένης περιοχής στην Π.Ε Έβρου.

Η λειτουργία των ομάδων κυνηγών που ενεργούν στο πλαίσιο της υπ’ αρ. 147/21886/25.01.2021 κοινής απόφασης των Υφυπουργών Περιβάλλοντος και Ενέρ- γειας – Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπως αυτή τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την υπό στοι- χεία ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/80985/2617/03.08.2022 όμοια κοινή υπουργική απόφαση και ισχύει, καθώς και η λειτουργία των συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων και των υβριδίων αυτού, που συγκροτούνται από τις δασικές Υπηρεσίες στο πλαίσιο της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/100124/3310 (Β’ 5228) απόφασης του ΥΠΕΝ, δεν υπόκεινται στους περιορισμούς που τέθηκαν στην υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ ΔΔΔ/87999/2804/25.08.2023 τροποποιητική απόφαση και κατά συνέπεια οι ομάδες κυνηγών και τα συνεργεία δίωξης συνεχίζουν τη δράση τους, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και στο πλαίσιο των κατευθύνσεων των οικείων δασικών υπηρεσιών.».

Επιτράπηκε η θήρα του αγριόχοιρου στον Έβρ

Επιτράπηκε η θήρα του αγριόχοιρου στον Έβρo

 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λύκοι «τρώνε» ζωντανή αγελάδα στην Δαδιά Έβρου – Βίντεο

Λύκοι «τρώνε» ζωντανή αγελάδα στην Δαδιά Έβρου Οι «άκακοι», δεν αποθαρρύνονται από τους περαστικούς οδηγούς, που με φωνές και κορναρίσματα προσπαθούν να τους σταματήσουν και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ