spot_img
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚυνήγιΆνθρωποι και ΤόποιΣιρόπι σφενδάμου, ο «υγρός χρυσός» του Καναδά…

Σιρόπι σφενδάμου, ο «υγρός χρυσός» του Καναδά…

|

Το σιρόπι σφενδάμου είναι ένα σιρόπι που συνήθως παρασκευάζεται από τον χυμό δέντρων σφενδάμου, κόκκινου ή μαύρου σφενδάμου, αν και μπορεί επίσης να παρασκευαστεί από άλλα είδη σφενδάμου .

Σε ψυχρά κλίματα, αυτά τα δέντρα αποθηκεύουν άμυλο στους κορμούς και τις ρίζες τους πριν από τον χειμώνα. Το άμυλο στη συνέχεια μετατρέπεται σε ζάχαρη που αυξάνεται στο χυμό στα τέλη του χειμώνα και στις αρχές της Άνοιξης. Στον κορμό των δέντρων ανοίγουν τρύπες και κρεμούν δοχεία ώστε να συλλέξουν τον χυμό, ο οποίος στη συνέχεια υποβάλλεται σε επεξεργασία με θέρμανση για να εξατμιστεί μεγάλο μέρος του νερού, αφήνοντας το συμπυκνωμένο σιρόπι.Σιρόπι σφενδάμου

Σχεδόν όλο το σιρόπι σφενδάμου στον κόσμο παράγεται στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η καναδική επαρχία του Κεμπέκ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός, υπεύθυνη για το 70 τοις εκατό της παγκόσμιας παραγωγής. Οι καναδικές εξαγωγές σιροπιού σφενδάμου το 2016 ήταν 487 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (περίπου 360 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), με το Κεμπέκ να αντιπροσωπεύει περίπου το 90 τοις εκατό αυτού του συνόλου.

Το σιρόπι σφενδάμου κατασκευάστηκε και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους αυτόχθονες πληθυσμούς της Βόρειας Αμερικής. Η πρακτική υιοθετήθηκε από Ευρωπαίους αποίκους, οι οποίοι σταδιακά άλλαξαν μεθόδους παραγωγής, ενώ οι τεχνολογικές βελτιώσεις στη δεκαετία του 1970 βελτίωσαν περαιτέρω την επεξεργασία σιροπιού.

Η συλλογή και η παραγωγή του σιροπιού είναι μια πολιτιστική παράδοση που παραμένει δημοφιλής ακόμα και σήμερα. Οι ζαχαροκαλύβες ήταν δημοφιλή μέρη για να γιορτάσουν το τέλος του Χειμώνα και την έναρξη των θερμότερων ανοιξιάτικων θερμοκρασιών. Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν τη διαδικασία, τρώνε έξω στο χιόνι και δοκιμάζουν το καινούριο σιρόπι. Το παραδοσιακό γεύμα αποτελείται από ζαμπόν, ομελέτα, σούπα μπιζελιού, φασόλια φούρνου, λουκάνικα, πατάτες, τηγανίτες και τραγανή φλούδα χοιρινού κρέατος, βουτηγμένα κατά προτίμηση σε σιρόπι σφενδάμου.

Το σιρόπι σφενδάμου είναι ένα καθαρό, φυσικό γλυκαντικό, πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Μερικά από τα βασικά θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο σιρόπι σφενδάμου είναι ο ψευδάργυρος, το κάλιο, το μαγγάνιο, το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, η θειαμίνη και η ριβοφλαβίνη.

Σφένδαμος
Η συλλογή και η παραγωγή του σιροπιού είναι μια πολιτιστική παράδοση

Με πληροφορίες από: https://wikipredia.net/el/Maple_syrup

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγέλη εννιά λύκων επιτίθεται σε σκύλο σε κοινότητα του Καναδά – Βίντεο

Αγέλη εννιά λύκων επιτίθεται σε σκύλο σε κοινότητα του Καναδά Την τελευταία στιγμή οι λύκοι αποτρέπονται και ο σκύλος γλιτώνει από την μανία τους Ένα ακόμη...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ