spot_img
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταTo «λιοντάρι» που κυκλοφορεί ελεύθερα στο Βερολίνο δεν είναι αυτό που νόμιζαν

To «λιοντάρι» που κυκλοφορεί ελεύθερα στο Βερολίνο δεν είναι αυτό που νόμιζαν

|

To «λιοντάρι» που κυκλοφορεί ελεύθερα στο Βερολίνο δεν είναι αυτό που νόμιζαν

Δυστυχώς για την αστυνομία, δεν έπαιρναν όλοι στα σοβαρά την έρευνα – με νεαρούς να παίζουν μια δυνατή ηχογράφηση του βρυχηθμού των λιονταριών σε μια συσκευή Bluetooth μέσα στη νύχτα

Οι αστυνομικοί που αναζητούν στα περίχωρα του Βερολίνου μια λέαινα πιστεύουν τώρα ότι το μυστηριώδες ζώο είναι στην πραγματικότητα ένα αγριογούρουνο.

Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός θερμικής ανίχνευσης – αλλά δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι πρόκειται για μεγάλη γάτα.

Ο δήμαρχος του Kleinmachnow, Michael Grubert, παραδέχτηκε ότι ήταν “από την αρχή επιφυλακτικός” ως προς το ότι ένα λιοντάρι κυκλοφορούσε ελεύθερο. Τα παιδιά είχαν νωρίτερα ενημερωθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς η αστυνομία αναζητούσε το ύποπτο λιοντάρι.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν είχαν “βρει ούτε μία ένδειξη για οποιοδήποτε λιοντάρι ή άγριο ζώο, εκτός από αγριογούρουνα” – και τόνισε ότι δεν υπάρχει “υψηλός κίνδυνος”.

«Είναι σαν να παίζεις λαχείο. Δεν μπορείς να συνεχίσεις να παίζεις, πιστεύοντας ότι θα κερδίσεις – αλλά όχι, όπως είναι, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται για λιοντάρι», πρόσθεσε.

To «λιοντάρι» που κυκλοφορεί ελεύθερα στο Βερολίνο δεν είναι αυτό που νόμιζαν
Οι Γερμανοί αξιωματούχοι προσομοίωσαν μια λέαινα σε σχέση με ένα στιγμιότυπο βίντεο του ζώου που εντοπίστηκε

Αν και οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι είδαν κάτι σήμερα το πρωί, δεν ήταν πολύ κοντά – και ο κ. Grubert πιστεύει ότι μπορεί απλώς να είδαν ένα αγριογούρουνο, το οποίο είναι συνηθισμένο στην περιοχή.

“Έχω δει μερικά μεγάλα γουρούνια κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως δήμαρχος. Και εξεπλάγην με το πόσο ανοιχτόχρωμο ήταν αυτό το μεγάλο γουρούνι”, πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος απέφυγε να αποκαλύψει πόσα δαπανήθηκαν για την έρευνα αυτή – και επιβεβαίωσε ότι η αναζήτηση για ένα λιοντάρι θα φτάσει τώρα στο τέλος της.

Aναφέρθηκε επίσης ότι – αν συμβεί άλλη μια αξιόπιστη παρατήρηση – η αστυνομία θα αντιδράσει.

Ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και κάμερες υπερύθρων συμμετείχαν στην έρευνα, ενώ κυνηγοί και ένας κτηνίατρος συμμετείχαν επίσης στην προσπάθεια.

Η έρευνα προκλήθηκε από αναφορές ότι μια μεγάλη γάτα κυνηγούσε ένα αγριογούρουνο. Μάρτυρες είχαν προσκομίσει ένα βίντεο.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Ένα μεγάλο αγριογούρουνο περιφερόταν στις καλλιέργειες – Βίντεο

Κοζάνη: Ένα μεγάλο αγριογούρουνο περιφερόταν στις καλλιέργειες Τα αγριογούρουνα όλο και περισσότερο παρουσιάζονται υπό το φως της ημέρας άλλοτε σε πεδινές κι άλλοτε σε αστικές...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ